Zeynep Irgat Kimdir? Biyografisi

Zeynep Irgat
Zeynep Irgat, 14 Temmuz 1954 yılında İstanbul'da doğdu Mina Urgan ve şair Cahit Irgat'ın kızıdır. Bizimkiler dizisinde "Almancıların" köyden getirdiği hizmetçi Ayşe rolünü üstlenen sanatçı; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. 1977'de Dostlar Tiyatrosu'nun tiyatro kurslarına katılmakla sanat hayatına adım atan oyuncu, birçok oyunda rol almış ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

İstanbul Şehir Tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu, ve TV dizilerinde görev yapan Zeynep Irgat, Paris Comédie Française'de oyun sahnelemelerinde stajyer olarak bulundu.

Zeynep Irgat, 2011-2012 döneminde Türkan Derya'nın yönettiği Sen de Gitme adlı dizide Leman rolünü oynadı.

Filmografisi

2015-2016 Kırgın Çiçekler - Hediye
2011-2012 Sende Gitme - Leman
2011-2012 Küçük Hanımefendi - Nevrez Dadı
2007 Yemin - Sadakat
2007 Son Tercih - Fahrünisa
2004 Yağmur Zamanı - Asiye
2004 Canım Annem - Makbule
2003 Günahım Neydi Allahım
2002 Kısa Devre
1998 İki Arkadaş - Selim'in Teyzesi
1997 Sıdıka - Zehra
1997 Komşu Komşu - Zehra
1995 Oğlum Adam Olacak
1990 Camdan Kalp
1990 Bir Küçük Bulut
1989-1997 Bizimkiler - Ayşe
1989 Baharın Bittiği Yer
1988 Keşanlı Ali Destanı
1982 Hakkari'de Bir Mevsim - Halit'in Eşi
1982 Alişan - Hizmetçi

Previous
Next Post »