Meral Oğuz Kimdir? Biyografisi

Meral Oğuz
Meral Oğuz, 1955 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 1987 yılında çekilen ''Saat Sabahın Dokuzu'' adlı filmle sinemaya başladı. 1992 yılında oynadığı ''Düş Gezginleri'' adlı filmde Lale Mansur ile olan sevişme sahneleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti.

1995 yılında gördüğü kortizon tedavisi nedeniyle çalışma hayatına ara veren Meral Oğuz, 2002 yılında yeniden bir filmde oynayıp, bu filmle Altın Portakal kazanmasının ardından, 2004'te Sadri Alışık Tiyatrosu kadrosunda Ağır Roman adlı oyunla sahneye çıkarak sanat hayatını sürdürdü.

Meral Oğuz, son olarak 2007 yılında Vildan Atasever ve Serdar Özer'in başrollerde oynadığı, ''Yaralı Yürek'' adlı dizide Hasibe karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2007 Yaralı Yürek - Hasibe Karahanlı
2002 Martlar Açken - Mehtap
1995 Menekşeli Vadi - Seher
1994 Ziller
1994 Yumuşak Ten
1994 Sessiz Çığlık
1993 Kızılırmak Karakoyun - Zehra
1993 C-Blok
1992 Her Gece Bodrum - Emine
1992 Düş Gezginleri - Nilgün
1991 Ölür Ayak - Ela
1989 Çaylar Şirketten - Derya Deniz
1989 Kan Çiçeği - Ayşe
1989 Film Bitti - Meral
1988 Ayak İzleri
1987 Saat Sabahın Dokuzu
1987 Biri ve Diğerleri - Gülin

Meral Oğuz Ödülleri

1989 26. Antalya Film Şenliği -  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü - Filim Bitti
1990 3. Ankara Film Şenliği -  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
1993 5. Ankara Film Festivali -  En İyi Kadın Oyuncu Ödülü- Düş Gezginleri
2002 39. Antalya Film Şenliği -  En İyi Kadın Oyuncu Ödülü- Martılar Açken
Previous
Next Post »