Lale Mansur Kimdir? Biyografisi

Lale Mansur
Lale Mansur, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul devlet Opera ve Balesinde uzun yıllar baş balerin olarak çalışan Lale Mansur, ardından dizi ve filmlerde rol almaya başladı.

1977 yılında ünlü müzisyen Atilla Özdemiroğlu ile yapan Lale Mansur, 1980 yılında boşandı. İkinci evliliğini 1980'de ünlü orkestra şefi Cem Mansur ile yaptı.

1992 yılında Yaşar Kemal'in yaşamını konu alan ve BBC tarafından çekilen yönetmenliğini James Runcie’nin üstlendiği Childhood belgeseli ile oyunculuğa başlayan Lale Mansur, Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk ve İstanbul’da diksiyon eğitimleri aldı.

1992 yılında  Atıf Yılmaz'ın senaryosunu yazıp, yönettiği Düş Gezginleri filminde ki rolü ile Antalya Film Şenliği kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2001 yılında Ece Ekşi ve Luk Piyes ile birlikte rol aldığı O da Beni Seviyor adlı filmde oynadığı Saliha rolü ile Sadri Alışık ve Orhan Arıburnu ödülleri kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı.

2003 yılında Uğur Polat, Çetin Tekindor ve Aytaç Arman ile rol aldığı Karşılaşma adlı filmde canlandırdığı Aslı karakteri ile Ankara Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

2007 yılında Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan Mutluluk adlı filmde Talat Bulut, Özgü Namal ve Murat Han ile birlikte rol aldı. Filmde İrfan'ın karısı Aysel'i oynadı.

2013 yılında Alper Saldıran ve Zeynep Çamcı'nın başrolde oynadığı Beni Böyle Sev adlı dizide Ömer'in annesi Nadide Karatepe rolünü oynayan Lale Mansur, 2016'da Engin Akyürek ve Fahriye Evcen'in oynadığı Ölene Kadar adlı dizide Asuman'ı oynadı.

Filmografisi

2016 Ölene Kadar - Asuman
2013-2014 Beni Böyle Sev - Nadide
2011 Misafir - Ayşe
2011 Bir Ömür Yetmez - Zuhal
2010 Ümitler Kırılınca
2009-2010 Kavak Yelleri - Lerzan
2009 Dinle Neyden - Beyhan Sultan
2009 Başka Dilde Aşk - Kadife
2007 Mutluluk - Aysel
2006 Esir Kalpler - Seyhan
2006 Hatırla Sevgili - Nezahat Ünsal
2005 Düşler ve Gerçekler - Nesrin
2004 Simbiyotik
2004 Gece Yürüyüşü - Nilüfer
2003 Peki Olur Şekerim
2002 Karşılaşma - Aslı
2001 O da Beni Seviyor - Saliha
2001 Nasıl Evde Kaldım
2000 Samyeli
2000 Şaşı Felek Çıkmazı - Aysel
1999 Çatısız Kadınlar - Ayşe
1998 Mavi Düşler
1997 Nihavend Mucize - İris
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey - Meral
1995 Cemile Ve Umudun Masalı
1994 Artist Palas - Mısra
1993 Yorgun Savaşçı - Neriman
1993 Amerikalı - Melek
1993 Tersine Dünya - Sarı Leman
1992 Düş Gezginleri - Anjelik - 
1988 Umut Yarına Kaldı - Balerin
Previous
Next Post »