Tunca Aydoğan Kimdir? Biyografisi

Tunca Aydoğan
Tunca Aydoğan, 10 Haziran 1967 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluk yıllarında müziğe olan ilgisi nedeniyle Gülseren Sadak'tan piyano eğitimi alan Tunca Aydoğan, ilerleyen yıllarda oyunculuğa olan eğilimi nedeniyle Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girerek Tiyatro Bölümü'nde Müşfik Kenter, Zeliha Berksoy, Oğuz Aral ve Cihan Ünal gibi isimlerden eğitim alarak 1990 yılında mezun oldu. 

Sanat hayatına, Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başlayan Tunca Aydoğan, bir tv filminde reji asistanlığı ve oyunculuk yaparak sinemada çalışma yapmaya başladı. 

1999-2001 döneminde Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul'un oynadığı, Yılan Hikayesi adlı dizinde Kürşat karakteri ile tanınan sanatçı, bir süre TRT ve özel tv kanallarında sunuculuk yaptı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen birçok etkinlikte aktif roller üstlendi.

Tunca Aydoğan, İffet dizisinde Ömer karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2015 Aşk Yeniden - Vahit
2011-2012 İffet - Ömer
2010 Nakş-i Dil Sultan - Borya
2008 Her Halimle Sev Beni - Asil Soylu
2007 
Kara İnci - Kerem
2006 Tutkunum Sana - Necati
2004 Ayva Sarı Nar Kırmızı - Bedir
2003 Çaylak - Yılmaz
1999-2001 Yılan Hikayesi - Kürşat / Hakan
Previous
Next Post »