Elif İnci Kimdir? Biyografisi

Elif İnci Kimdir
Elif İnci, 20 Ağustos 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Bilal İnci ve Perihan Doygun çiftinin kızıdır. 1975 yılında babası Bilal İnci'nin de Kara Ali rolünde oynadığı Kara Yemin adlı filmde çocuk oyuncu olarak sinemaya başladı.

1977 yılında Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın oynadığı ünlü film 'Selvi Boylum, Al Yazmalım filmde Asya'nın oğlu rolünü oynayan Elif İnci, 1992 yılında rol aldığı Zıkkımın Kökü filmindeki Raziye rolü ile 1994 yılında Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

1994 yılında annesi Perihan Doygun'u kaybeden Elif İnci, bir süre oyunculuktan uzak kaldı.

1997 yılında Kırçiçekleri dizisi ile ekranlara tekrar dönen Elif İnci, birçok dizide rol aldı. Son olarak 2014 yılında yayınlanmaya başlayan Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek'in başrolleri paylaştığı, Kara Para Aşk adlı dizide Melike rolünü oynadı.

Filmografisi

2014 Kara Para Aşk - Melike
2013 Küçük Kıyamet
2011 Sakarya Fırat
2009 Kırık Kalpler - Nisa
2009 Hırçın Kız Kadife - Resime
2009-2010 Tek Türkiye - Nesime
2008 Kardelen - Hande
2007-2008 Dudaktan Kalbe - İnci
2008 Kardelen - Hande
2006 Yeşeren Düşler - Fatma
2006 Mavi Kuş - 2006
2003 Vizontele Tuuba -Fazilet
2002 Sır Kapısı
2002 Her Şey Aşk İçin - 2002
1999 Deli Yürek - Gülçin
1997 Kır Çiçekleri
1993 Gelincik Tarlası
1992 Zıkkımın Kökü - Raziye
1977 Selvi Boylum, Al Yazmalım - Samet
1975 Kara Yemin
Previous
Next Post »