Tuba Büyüküstün Kimdir? Biyografisi

Tuba Büyüküstün
Tuba Büyüküstün 5 Temmuz 1982 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu.

Üniversiteye devam ederken bir yandan da reklam filmlerinde rol alan Tuba Büyüküstün, yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı.

2003 yılında, Aydın Bulut’un yönettiği Sultan Makamı’nın son bölümlerinde rol alarak oyunculuğa adım atan Büyüküstün, 2004 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği ve 1980 dönemi öncesindeki Türkiye’nin hikayesini anlatan Çemberimde Gül Oya dizisinde Zarife karakterini canlandırarak kariyerinde önemli bir adım attı.

2004 yılında Cemal Şan’ın yönettiği Gülizar filminde rol alan Tuba Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festival Bar'da ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

2005 yılına Ihlamurlar Altında adlı drama dizisinde başrolü oynadı ve aynı yıl Babamla Oğlum adlı sinema filminde Aysun karakterini canlandırarak bir kez daha Çağan Irmak’la beraber çalışan, Tuba Büyüküstün 2006 yılında, komedi filmi Sınav sayesinde ünlü oyuncu Jean Claude Van Damme ile beraber çalışma fırsatını yakaladı.

Tuba Büyüküstün, 2007-2009 yılları arasında Asi adlı dizisinde karakteri ile başrolde yer aldı. 2010-2011 döneminde Gönülçelen dizisinde Cansel Elçin ile başrolü paylaştı

Tuba Büyüküstün, 28 Temmuz 2011 tarihinde Onur Saylak ile 
Paris'te evlendi. 19 Ocak 2012 tarihinde Toprak, Maya adlarında ikiz kızları oldu.

2013 yılında 20 Dakika adlı dizide İlker Aksum ile başrolü paylaştı. 5 Mart 2014 tarihinde yayınlanmaya başlayan Kara Para Aşk adlı dizide Engin Akyürek ile başrolü paylaşan Tuba Büyüküstün, dizide Elif Denizer karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2014 Kara Para Aşk - Elif Denizer
2013 20 Dakika - Merve Aslanoğlu / Melek Halaskar
2010-2011 Gönülçelen - Hasret
2010 Yüreğine Sor - Esma
2007 2009 - Asi - Asiye
2006 Sınav - Zeynep Erez
2005 Aşk Yolu - Deniz
2005 Babam ve Oğlum - Aysun
2005-2007 Ihlamurlar Altında - Filiz
2004 Gülizar - Gülizar
2004 Çemberimde Gül Oya - Zarife
2003 Sultan Makamı - Nesrin
Previous
Next Post »