Alp Öyken Kimdir? Biyografisi

Alp Öyken Kimdir Biyografi
Alp Öyken, 1943 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu olan Alp Öyken, seslendirme sanatçılığı ve oyunculuk yapmaktadır. Bir dönem yayınlanan Susam Sokağı adlı çocuk programında Tahsin Usta karakterini canlandırdı.

Ünlü opera sanatçısı Nüzhet Öyken ile evli olan Alp Öyken, 2004 yılında eşini kaybetti. Kızı Aslı Öyken Taylan'da yapımcılık ve seslendirme sanatçılığı yapmaktadır.

2002 yılında Olgun Şimşek ve Meltem Cumbul'un oynadığı Beşik Kertmesi adlı dizide Teoman rolünü oynadı. Ayrıca bu dizinin yapımcılığını da kızı  Aslı Öyken Taylan üstlendi.

Alp Öyken, Osmanlı Devleti'nin altın yıllarını konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Papa VII. Clement'i canlandırdı.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Murat Serezli'nin başrolleri paylaştığı, Savaşçı adlı dizide Emekli General Mehmet Akif Kırlangıç rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Savaşçı - Mehmet Akif Kırlangıç
2011 Muhteşem Yüzyıl - VII. Clement
2009 Yüreğine Sor - Süleyman
2009 Adalet Oyunu - Erdal
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Vall William Highwil
2007 Dicle
2006 Felek Ne Demek? - Paşa Celal
2005 Yine de Aşığım - Ruhi Bey
2004 Sahra - Yusuf Baba
2002 Yıldızların Altında
2002 Beşik Kertmesi - Teoman
2002 Emanet - Ali
2000 Zümrüt : Gözlerim Aklına Gelirse - Sadun
2000 Eyvah Kızım Büyüdü - Tahir Hoca
2000 Akasya Pasajı - 
2000 Evdeki Yabancı - Müfit
1999 Yüzleşme - Turgut
1998 Eyvah Babam - Tahir Hoca
1996 Kurtuluş
1994 Gurur - Avukat Nedim
1994 Hayatın İçinden
1992 İkiz Kardeş - Agah Bey
Previous
Next Post »