Hülya Avşar Kimdir? Biyografisi

 

Hülya Avşar
Hülya Avşar, 10 Ekim 1963 yılında Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi.

Ailesi tarafından Kürtçe "malakan curri" diye çağırılırdı. Sarışın anlamına gelir. Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan / Hasköy'lüdür. Hülya Avşar, Avşar-Pirebat Kürt aşiretine mensuptur.Baba tarafım çok asırlar önce Kayseri Pınarbaşı'ndan göçen bir Türkmen aşireti mensubudur. Babası Celal Kürt ve annesi Emral ise Türk kökenli bir aileye mensuptur.

Hülya Avşar, 1982 yılında Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışmasında birinci seçildi, fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı Haram filmi ile kariyerine başladı.

Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller, altı albüm ve bir single ile devam etti. 1995 yılının son günlerinde yayınladığı Yarası Saklım adlı albümüyle döneme damgasını vurdu. "Bu Gece Uzun Olacak" adlı parçası, şarkının çıkış klibiydi. Klip, Hülya Avşar'ın popo sallama sahnesi başta olmak üzere daha pek çok sahnesi ile bir kült haline geldi. Klip, feministlerin tepkisini topladı, ancak ikinci klip "Yürü Ya Kulum" oldukça feminist ve erkek karşıtı bir klip oldu. Albümden üçüncü klip bir Suat Suna şarkısı olan "Sensiz Kaldım" parçasına çekildi. Şarkı oldukça beğenildi ve pek çok kişi tarafından Avşar'ın söylediği en iyi şarkı olarak görüldü. Hülya Avşar artık 90'ların en çok konuşulan isimlerden biri haline gelmişti.

Hülya Avşar, 1998 yılında yayınladığı Hayat Böyle albümüyle müzik sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. "Aradın Mı" adlı Serdar Ortaç parçasıyla o yıl her yerde dinlendi. Şarkının klibinin de beğenilmesi üzerine, "Aradın Mı", Hülya Avşar'ın "Bu Gece Uzun Olacak"tan sonra en çok bilinen şarkısı oldu. Albümden ikinci klip "Ah Be Güzelim" parçasına çekildi. Sanatçı, bu şarkıyla da başarı sağladı.

Hülya Avşar 2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Hülya Avşar, Günaydın'da köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV'de Hülya Avşar Show'u yaptı. Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programının yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır. Avşar, TV şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynadı ve hâlâ Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır.

Hülya Avşar, Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden Zehra (1998) isminde bir kız çocuğu sahibidir. Çift, 2005 yılında boşandı. Kendisi sıkı bir Beşiktaş taraftarıdır. Kaya Çilingiroğlu'ndan boşandıktan sonra bir süre iş adamı Sadettin Saran ile beraber olmuştur. Annesi Emral Avşar, 6 Şubat 2009'da kanserden hayatını kaybetmiştir. 24-25 Ağustos 2009 tarihlerinde Milliyet'te yayımlanan röportajında Kürt açılımını hakkında görüşlerini bildirmesiyle hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, Avşar hakkında takipsizlik kararı verdi.

Albümleri

1988 Her şey Gönlünce Olsun
1990 Hatırlar mısın?
1991 Hülya Gibi
1993 Dost Musun Düşman Mı?
1995 Yarası Saklım
1998 Hayat Böyle
2000 Sevdim (single)
2002 Aşıklar Delidir
2009 Kişiye Özel-HauteCouture
2011 Geçmiş Olsun (single)

Filmografisi

Dizi

1995 Sevginin Gücü
1996 Süper Yıldız - (Kirli Çamaşırlar)
1999 Ah Bir Zengin Olsam
2001 Savunma
2004 Zümrüt
2004 Kadın İsterse
2006 Kadın Severse

Sinema

1983 Kahır Hülya 1983 Haram Hülya
1983 Çelik Mezar Gül
1984 Karanfilli Naciye Naciye
1984 Tutku Hacer
1984 Ömrümün Tek Gecesi Gülseren
1984 Yabancı Hülya
1984 Kaptan Melike
1984 Güneş Doğarken Nalan
1984 Ayşem Ayşe
1984 Nefret Hülya
1985 Tele Kızlar Çağla
1985 Ölüm Yolu Zeynep
1985 Mavi Mavi Sibel
1985 Sekreter Hülya
1985 Tapılacak Kadın Sabiha
1985 Suçlu Gençlik Neslihan
1985 Paranın Esiri Başak
1986 Uzun Bir Gece Gülsüm
1986 Dağlı Güvercin Azize
1986 Üç Halka 25 Gülçiçek
1986 Kısrak Hülya
1986 Aşk Hikayemiz Sevda
1986 Alın Yazım Hülya
1986 Sevda Ateşi Maviş Gülcan
1986 Mavi Melek Billur Elif
1987 Yarın Yarın Seyda
1987 Bir Kırık Bebek Gülizar
1987 Çil Horoz Ayten
1987 Geri Dön Gamze
1987 Alamancının Karısı Zeliha
1987 Ziyaret Arzu
1988 Aşıksın Deniz
1988 Hülya Hülya
1988 Melodram Esra
1989 Öğretmen Zeynep Zeynep
1989 Fotoğraflar Neslihan
1989 Fazilet Fazilet
1990 Benim Sinemalarım Nesibe
1993 Hasan Boğuldu Emine
1993 Berlin in Berlin Dilber
1995 Bir Kadının Anatomisi Sibel
1999 Salkım Hanımın Taneleri Nora
2002 Yeşil Işık Elif
2004 Kalbin Zamanı Belkıs
2005 İki Genç Kız Leman 2005 Hababam Sınıfı Askerde Zehra
2007 Bir İhtimal Daha Var Alev
2011 8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan Hürrem Sultan
2011 72. Koğuş Fatma

Hülya Avşar'ın Jüri Olduğu veya Sunuculuk Yaptığı Televizyon Programları

Çek Bakalım
O Ses Türkiye
Alaturka Solist
Hülya Avşar Soruyor, Habertürk (28 Eylül 2009 - 2011)[9]
Hülya Avşar Show, TNT SHOW TV KANAL D TGRT
Hülya Avşar'la Sen Bilirsin, ATV
Pişti, SHOW TV
Hülya Avşar Stüdyosu, TÜRKMAX
Kadınlar ve Erkekler, ATV
Yetenek Sizsiniz Türkiye, STAR TV - 2009-2012
O Ses Türkiye, STAR TV - 2011
Hülya Avşar Kimdir? Biyografisi 4.5 5 Kybalion Hülya Avşar Biyografi, Hülya Avşar Hayatı, Hülya Avşar Kaç Yaşında, Hülya Avşar Nereli Hülya Avşar , 10 Ekim 1963 yılında Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafınd...

Hiç yorum yok: