Biyografi Ara

Ayşen Gruda Kimdir? Biyografisi

 

Ayşen Gruda
Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Domates güzeli lakabı ile tanındı. Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi.

Kardeşi Ayben Erman ve Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.

1974 yılında Hababam sınıfında ki küçük bir rol ile sinemaya başlayan Ayşen Gruda, özellikle Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen ve Münir Özkul ile birlikte birçok filmde yer aldı. Rol alığı filmlerden bazıları; Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Çöpçüler Kralı, Şabanoğlu Şaban, Şark Bülbülü, Şendul Şaban...

1970'li yıllardan günümüze kadar yaklaşık 150 filmde rol alan Ayşen Gruda,  son olarak  2014 yılında Melekler'in Mucizesi adlı filmde rol aldı.

Ayşen Gruda Kimdir? Biyografisi Ayşen Gruda Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ayşen Gruda Hayatı, Ayşen Gruda Biyografi, Ayşen Gruda Nereli ve Kaç Yaşında Ayşen Gruda , 30 Kasım 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Domates güzeli lakabı ile tanındı. Ermeni komşularının taklidini yaparken aile... 4.5 5

Hiç yorum yok: