Biyografi Ara

Bergüzar Korel Kimdir? Biyografisi

 

Bergüzar Korel
Bergüzar Korel Ergenç, 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızıdır. Çocukluğunu Ulus'ta geçirdi İlk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolej'den mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamladı. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.

Bergüzar Korel, okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süreNicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.

İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi:Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti.Bu rolun bir zorluğu da Leyla karekterinin arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Bergüzar Korel, bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir süre de rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu film gişe rekorları kırdı..

Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Halit Ergenç ile birlikte rol aldığı 2006 yılının en fazla reyting alan dizisi ünvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolü ile yaptı. Bu rol de kendisine oyuncu koçluğu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı.Bu dizi de ki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen Okuyorum Oynuyorum projesin de çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi onlara oyuncu koçluğu yaptı..

Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatro da kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız, voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır.

Bergüzar Korel, tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile evlidir. Ali adında bir erkek çocukları vardır.

Oyuncu, Binbir Gece dizisinden sonra gelen film ve program tekliflerini değerlendirerek Tolgahan Şayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filminde başrolü paylaştı.

Totally Spies Casus Kızlar Her şey Nasıl Başladı? filminde Sam karakterini seslendirdirmiştir.77

2009 yılında Çocuktan Al Haberi adlı bir programda sunuculuk yaptı.

2010-2011 döneminde Bergüzar Korel,  Bülent İnal ile başrolü paylaştığı Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı dönemde Muhteşem Yüzyıl dizisinde konuk oyuncu olarak katılmış Monica Teresse karakterini canlandırmıştır.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ve Kadın Dünyaya Dokundu ana teması doğrultusunda kadınlardan oluşturuldu. Bergüzar Korel'de jüri üyesi olarak görev yaptı.

Bergüzar Korel, 2012 yılında yayınlanmaya başlayan Kenan İmirzalıoğlu ile başrolü paylaştığı, Karadayı adlı dizide Hakim Feride rolünü canlandırmaktadır.

Filmografisi

2012-2014 Karadayı - Hakim Feride
2011 Muhteşem Yüzyıl
2010 Bitmeyen Şarkı
2009 Aşk Geliyorum Demez
2006 2009 Binbir Gece
2006 Kurtlar Vadisi Irak
2005 Zeytin Dalı
2001 Cemalim
1999 Şen Olasın Ürgüp
1998 Kırık Hayatlar

Bergüzar Korel Ödülleri

2013 Altın Kelebek - En İyi Kadın Oyuncu - Karadayı
2012 YBTB"nin - Yılın Kadın Oyuncusu
2012 Ayaklı Gazete - En İyi Drama Kadın Oyuncusu
2012 RTGD'nin - Yılın Kadın Oyuncusu
2010 Aslan Max - En Sevilen Çocuk Programı
2008 Burç Okulları - En Başarılı Kadın Oyuncu
2007 RTGD'nin - TV Yıldızı ödülü
2006 Altın Kelebek - En Başarılı Kadın Oyuncu
Bergüzar Korel Kimdir? Biyografisi Bergüzar Korel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Bergüzar Korel Hayatı, Bergüzar Korel Biyografi, Bergüzar Korel Nereli ve Kaç Yaşında Bergüzar Korel Ergenç , 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Tanju Korel , Hülya Darcan çiftinin kızıdır. Çocukluğunu Ulus'... 4.5 5

2 yorum:

eşref dedi ki...

Seven sonunda acı çeken olur halime hanım

eşref dedi ki...

Aşkı çekenden sevdayı sevenden örendîk biz