Biyografi Ara

Gülse Birsel Kimdir? Biyografisi

 

Gülse Birsel
Gülse Şener (Birsel), 11 Mart 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan Gülse Birsel, lise son sınıfın yaz tatilinde 3 aylığına İsviçre’de leydi okuluna gitmiştir.

''Normalde 2 sene boyunca yemek yapmaktan çiçek aranjmanına, "Batı Avrupa prensine nasıl hitap edilir?"den, "Ortadoğu prensi nasıl karşılanır?"a kadar hayatta karşılaşamayacağın birçok şeyi öğrendiğin bir yer orası.'' diye tanımladığı okula Orta doğu'dan, Avrupa'dan, Güney Amerika'dan genç kızlar gelmektedir.

Gülse Birsel, lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde devam etmiştir. Üniversitenin ikinci yılında gazeteciliğe merak sarmış ve Aktüel dergisinde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır.Üniversiteden mezun olduktan sonra 1994-1996 yılları arasında Amerika, New York, Columbia Üniversitesi 'nde sinema üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır.

1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, 3 ay boyunca ATV'de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazmıştır. Ardından bir yıl boyunca Esquire dergisinin yayın yönetmenliğini yapmıştır. Buradan Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçmiştir. Aynı zamanda Bazaar Gelin ve Orange dergilerinde görev yapmıştır. 2001 ve 2002 yıllarında ''Harper's Bazaar'', FHM, “House Beautiful” ve Gezi dergilerinin yayın danışmanlığını yürütmüştür. Aralık 2001'de, hala devam ettiği, Sabah gazetesinde köşe yazarlığına başlamıştır.

Mart 2003'te köşe yazıları ve bazı G.A.G. metinlerinden olusan "Gayet Ciddiyim" adlı ilk kitabını yayımlayan Gülse Birsel'in şu ana kadar yayımlanmış beş eseri vardır. Genellikle mizahduygusu yüklü, eğlenceli, hicivli kolay okunabilen kitaplar yazmaktadır. Kitaplarını nasıl yazdığını “Geceleri beynin muhabbeti gündüzden daha eğlenceli oluyor. Kendi akışına bırakıyorum, çenesi açılınca ben sadece tuşlara basıyorum. Aslında herkesin aklına gelen şeyler bunlar ama benim farkım oturup yazmak galiba!” sözleriyle açıklamıştır.

Genelde yazmayı konuşmaya tercih etmesini ''Yazmayı bin kere tercih ederim. Aslında çekingen biriyim. Çok sevdiğim, güvendiğim insanların yanında rahat konuşup komik olabilirim. Onun dışında mesafeliyim. Ama yazarken daha güvende hissediyorum kendimi.'' sözleriyle açıklayan Gülse Birsel, röportajlarını bile yazılı sunmak istemektedir.

Gülse Birsel'in televizyon ekranlarında ilk kez yer alması Mart 2002'de Atv'de yayınlanan G.A.G, reklam-eleştiri-komedi programının metin yazarlığını ve sunuculuğunu yapmasıyla olmuştur.

Şubat 2004-2009 yılları arasında ATV'de yayınlanan Avrupa Yakası adlı dizinin yazarı ve oyuncusu olmuştur. 190 bölüm  çekilen dizide Gazanfer Özcan, Ata Demirer, Rutkay Aziz ve Şenay Gürler gibi oyuncular rol aldı. Bu dizide başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. Türkiye'de izlenme rekorları kıran dizi birçok hedef kitleye yayılmıştır. Ayrıca Turkcell, Whirlpool ve TTnet gibi birçok markanın reklam yüzü olarak TV reklamlarında da rol almıştır.

Yer aldığı ilk sinema filmi projesi olan 2005 yılında gösterime giren "Hırsız Var" adlı sinema filminde Binnur rolünde oynamıştır. Ayrıca 2009 yılında Yedi Kocalı Hürmüz filminde "Safinaz" karakterini canlandırmıştır.

2012 yılında, oyuncu kadrosunu bizzat oluşturduğu, Altan Erkekli, Beyazıt Öztürk, Olgun Şimşek gibi oyuncularla beraber oynadığı ve senaristliğini yaptığı Yalan Dünya adlı diziyle ekranlara tekrar dönüş yapmıştır.

Gülse Birsel Özel Hayatı Hakkında

Özel hayatı ile gündeme gelmek istemeyen oyuncunun özel hayatı hakkında çok fazla bilgi yoktur. Kendisinden 15 yaş büyük bir ağabeyi, 13 yaş büyük bir ablası olan Gülse Birsel en küçük çocuktur. Babasının adı Gültekin annesinin adı Semiha olan senaristin adını annesi ve babasının isimlerinin ilk heceleriyle oluşmuştur. Gülse Birsel bu konuda 'Son çocuk olunca yaratıcılığımızı kullanalım demişler' der. Cannes'da Ayşe Arman'ın tanıştırdığı, gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile 1999 yılında evlenmiştir. Karakterine uymadığı ve anne olmaya uygun olmadığı görüşüyle çocuk sahibi olmaya sıcak bakmamaktadır.

Gülse Birsel, Suşi yemeyi çok sevmektedir. Nişantaşı'nda yaşamaktadır ve Nişantaşı'nda yaşamaktan memnun olmadığını ''Bu Nişantaşı Beni Bitirecek!'' yazısıyla Yolculuk Nereye Hemşerim? kitabında belirtmiştir. Olimpiyat oyunlarının meşale taşıma geleneğini gerçekleştirmek üzere, 2008 Pekin Olimpiyatları meşalesini İstanbul Şişli'de taşıma görevi kendisine verilmiştir.

İşini severek yaptığını, Cumhuriyet Gazetesi ile yaptığı röportaj da ''Valla ben bayılıyorum yaptığım işe. Yapımcılar bunu duymasaydı iyiydi ama neredeyse üzerine para veririm!'' sözleriyle ifade etmiştir.

Gülse Birsel Kitapları

Gayet Ciddiyim
Hâlâ Ciddiyim
Yolculuk Nereye Hemşerim?
Velev ki Ciddiyim!

Filmografisi

2012- Yalan Dünya - Deniz Alsancak (Senarist ve Oyuncu)
2009 Ah Kalbim - Konuk oyuncu
2009 7 Kocalı Hürmüz - Safinaz
2004-2009 Avrupa Yakası - Aslı Sütçüoğlu (Senarist ve Oyuncu)
2004 Hırsız Var - Binnur
2003 Eyvah Eski Kocam - Nilüfer 
Gülse Birsel Kimdir? Biyografisi Gülse Birsel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Gülse Birsel Biyografi, Gülse Birsel Hayatı, Gülse Birsel Nereli, Gülse Birsel Kaç Yaşında Gülse Şener (Birsel) , 11 Mart 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan Gülse Birsel, lise son sınıfın ya... 4.5 5

Hiç yorum yok: