Biyografi Ara

Kazım Kartal Kimdir? Biyografisi

 

Kazım Kartal
Kazım Kartal, 28 Nisan 1936 yılında Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Koyunlu kasabasında doğdu. 1964 yılında  Hancının Kızı filmi ile sinema kariyerine başlayan Kazım Kartal, 1964-2003 yılları arasında yaklaşık 500 filmde rol aldı.

Türk sinemasının adı fazla bilinmeyen kahramanlarındandır. Genellikle yardımcı oyuncu olarak rol alan Kazım Kartal, yeşilçam seks filmleri furyasında da Zerrin Egeliler, Necla Fide, Figen Han ve Behçet Nacar gibi oyuncular ile birçok filmde rol aldı.

Kazım Kartal, o süreçteki gerekçesini şu sözlerle açıklamıştır: "Parasız kaldığım dönemlerde bakkaldan veresiye alışveriş bile yapamayıp, alay konusu olmak canıma tak demişti, mecburdum".

Kazım Kartal, 2003 yılında dizi filmin çekimi için gittiği Erzurum Hınıs'da rahatsızlanıp İstanbul'a dönmesinden kısa bir süre sonra kalp krizi nedeniyle 13 Ağustos 2003 tarihinde vefat etti.
Kazım Kartal Kimdir? Biyografisi Kazım Kartal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kazım Kartal Hayatı, Kazım Kartal Biyografi, Kazım Kartal Nereli ve hakkında bilgi... Kazım Kartal , 28 Nisan 1936 yılında Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Koyunlu kasabasında doğdu. 1964 yılında  Hancının Kızı filmi ile sin... 4.5 5

Hiç yorum yok: