Biyografi Ara

Pelin Karahan Kimdir? Biyografisi

 

Pelin Karahan
Pelin Karahan, 16 Ekim 1984 yılında Ankara'da doğdu. Anne ve Babası daha 8 aylıkken ayrılan Pelin Karahan, ilkokulu Arı Koleji’nde okudu. Ortaokulun, bir bölümünü Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda okuduktan sonra, 13 yaşında İzmir'in Ödemiş ilçesine taşındı. Burada, Ödemiş İlköğretim Okulunda eğitimini tamamladı.

3 yıl son yeniden Ankara'ya dönen Pelin Karahan, Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme bölümünden mezun oldu.

Pelin Karahan, okul yıllarında çeşitli faaliyetlere büyük katılım gösterdi. İstanbul’a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Neşe Erberk'in sahibi olduğu Erberk Ajans’a kaydoldu. Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekti.

2007-2011 döneminde Kavak Yelleri dizisinde Aslı Zeybek rolü ile tanınan Pelin Karahan,  Nestle Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti, Komili Şampuan, İpana gibi reklam filmlerinde de oynadı.

Pelin Karahan, 2011 yılında Medya ve Sanat Ödülleri kapsamında Kavak Yelleri dizisindeki Aslı Zeybek rolü ile ''En Başarılı Bayan Dizi Oyuncusu'' ödülünü kazanmıştır.

2011 yılının ekim ayında plates eğitmeni Erdinç Bekiroğlu ile evlendi. 19 Kasım 2013 tarihinde boşandı.

Pelin Karahan, 2012 yılından beri Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Mihrimah Sultan rolünü canlandırıyor.

Filmografisi

2012-2014 Muhteşem Yüzyıl - Mihrimah Sultan
2012 Mavi Kelebekler - Hanna
2007-2011 Kavak Yelleri - Aslı Zeybek
Pelin Karahan Kimdir? Biyografisi Pelin Karahan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Pelin Karahan Biyografi, Pelin Karahan Hayatı, Pelin Karahan Kaç Yaşında, Pelin Karahan Nereli Pelin Karahan , 16 Ekim 1984 yılında Ankara'da doğdu. Anne ve Babası daha 8 aylıkken ayrılan Pelin Karahan, ilkokulu Arı Koleji’nde ok... 4.5 5

Hiç yorum yok: