Çağan Irmak Kimdir? Biyografisi

Çağan Irmak
Çağan Irmak, 4 Nisan 1970 yılında İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçen Çağan Irmak, öğrencilik döneminde çektiği kısa filmler ile Sedat Simavi ödülünü aldı. 1992 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümünden mezun olduktan sonra bazı yönetmenlerin yanında yardımcılık yapıp aynı zamanda kısa filmler çekmeye devam eden Çağan Irmak, 1999 yılında Volkan Severcan, Doğa Rutkay ve Esra Akkaya'nın oynadığı ''Günay İstanbul Kardeş'' adlı tv filmi ile ilk uzun metraj filmini çekmiş oldu.

Çağan Irmak, ilk uzun metraj filmden sonra, Çilekli Pasta, Şaşıfelek Çıkmazı gibi yapımlarda da yönetmen koltuğuna oturdu. 

2002 yılında Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın başrolde oynadığı Asmalı Konak dizisinde yönetmenlik yaparak kaliteli bir yönetmen olduğunu kanıtlayan Çağan Irmak, 2004'te Mustafa Hakkında Herşey filmi ile de bunu bir kez daha kanıtladı.

2005 yılında Fikret Kuşkan ve Çetin Tekindor'un başrolde oynadığı Babam ve Oğlum filmi ile 2005 SİYAD Ödülleri kapsamında, ''En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen'' ödüllerini alan Çağan Irmak, 2006'da ise 12 bölümlük paranormal konuları işleyen ve Bilge Şen'in ana karakter olarak oynadığı, Kabuslar Evi serisini çekti. Kabuslar Evi serisi ile birçok kişinin beğenisini kazandı.

Çağan Irmak, 2008 yılında senaryosunu yazıp, yönettiği, Cemal Hünal ve Melis Birkan'ın başrolü paylaştığı, Issız Adam filmi ile birçok ödül kazandı.

2013 yılında senaryosunu yazdığı, Tamam Mıyız? filminin aynı zamanda yönetmenliğini de yapan Çağan Irmak, son olarak 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Çalıkuşu adlı dizide yönetmenlik yapıyor.

Filmografisi

1992 Kurban - kısa film 
1992 Masal - kısa film
1998 Bana Old and Wise'ı Çal - kısa film
1999 Günaydın İstanbul Kardeş
2000 Çilekli Pasta
2001 Şaşıfelek Çıkmazı
2001 Bana Şans Dile
2002 Asmalı Konak
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Mustafa Hakkında Herşey
2005 Babam ve Oğlum
2006 Kabuslar Evi Serisi
2007 Ulak
2008 Issız Adam
2008 Yol Arkadaşım
2009 Karanlıktakiler
2010 Prensesin Uykusu
2011 Keşanlı Ali Destanı
2011 Dedemin İnsanları
2013 Tamam mıyız?
2013 Çalıkuşu
Previous
Next Post »