Biyografi Ara

Yasemin Allen Kimdir? Biyografisi

 

Yasemin Allen
Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989 yılında Londra'da doğdu. Annesi, İngiliz asıllı Türk sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu, Babası ise İngilizdir. İlkokulu Türkiye'de okudu. 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya'ya gitti ve oraya yerleşti. Queensland Universitesinde Sinema Televizyon bursu kazandı. 2008 yılında Kozmetik şirketi L'Oreal'in Yeni Yüz yarışmasında finalist oldu. Dönüp tekrar Türkiye'ye yerleşti.

2008 yılında Elif dizisinde Keremcem ile başrolde oynayarak oyunculuğa başlayan Yasemin Allen, Kavak Yelleri ve Hayat Devam Ediyor dizilerinde de rol aldı.

Yasemin Allen, son olarak Özgü Namal ve Mustafa Üstündağ gibi isimlerin yer aldığı Merhamet dizisinde Irmak rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2013 Su ve Ateş - Pelin
2013 Merhamet - Irmak
2011 Hayat Devam Ediyor - Pelin
2010 Yerden Yüksek - Juliette
2009 Kavak Yelleri - Elena
2008 Elif - Elif
Yasemin Allen Kimdir? Biyografisi Yasemin Allen Kimdir? Biyografisi Biyografistan Yasemin Allen Hayatı, Yasemin Allen Biyografi, Yasemin Allen Kaç Yaşında, Yasemin Allen Nereli Yasemin Kay Allen , 10 Temmuz 1989 yılında Londra'da doğdu. Annesi, İngiliz asıllı Türk sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu , Babası ise İ... 4.5 5

Hiç yorum yok: