Mustafa Üstündağ Kimdir? Biyografisi

Mustafa Üstündağ
Mustafa Üstündağ, 11 Şubat 1977 yılında Mersin'de doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde görev aldı. Pervasız Tiyatro'da devam etti.

Mustafa Üstündağ, Cennet Mahallesi, Gülizar ve Emret Komutanım gibi dizilerde roller aldı. Ancak daha çok 2007-2009 Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Muro karakteriyle hemen herkes tarafından tanınan biri haline geldi. 2007'de Yersiz Yurtsuz dizisinde Ferdi Tayfur’un oğlu rolünü de oynadı.

2008 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki karakteri Muro ile bir de sinema filminde rol alan Mustafa Üstündağ, 2009'da Şafak Sezer'in oynadığı Kutsal Damacana 2'de Kurt Adam rolünü canlandırdı.

Mustafa Üstündağ, 2013 yılında başlayan başrolde Özgü Namal'ın oynadığı Merhamet dizisinde Sermet Karayel (Babür) karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2014 Gulyabani - Kadir

2013-2014 Merhamet - Sermet Karayel
2012 Uzun Hikaye - Makasçı
2012 Bu Son Olsun - Asaf
2011 İzmir Çetesi - Selami
2011 Gün Akşam Oldu - Ayhan
2010 Vay Arkadaş - Sadık
2010 Gecekondu
2010 Cümbür Cemaat Aile - Kenan Yılmazer
2009 Çılgın Kanal
2009 Kutsal Damacana 2 - Kurt Adam Müjdat
2009 Deli Dumrul Kurtlar, Kuşlar Aleminde - Hüsnü Baba
2009 Bahar Dallar - Sarhoş
2009 Abim - Çetin
2008 Muro : Lanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine - Muro
2008 Gülümse - Kasap
2008 Dilber'in Sekiz Günü - Kasaba'nın Delisi
2007 Zincirbozan - Talat
2007 Zeynep'in Sekiz Günü - Ali
2007 Yersiz Yurtsuz - Mehmet Emin
2007-2009 Kurtlar Vadisi Pusu - Muro
2006 Emret Komutanım : Şah Mat - Sado
2005 Yolculuk - Hüseyin
2005 Emret Komutanım - Sado
2005 Aşka Sürgün - Celal Şahvar
2004 Uy Başıma Gelenler - Cemal
2004 Gülizar - Ali
2004 Cennet Mahallesi - İlker
2003 Neredesin Firuze - Saksafoncu
2003 Metropol Kabusu - Behlül
2003 Hayat Bilgisi - Soyguncu
2003 Bedel
2002 Yıldızların Altında
2002 Yarım Elma
2002 Keje - Haluk
2001 Bizim Aile - Konuk Oyuncu
2000 Yedi Numara - Kapkaççı
2000 Köçek - Sarhoş
2000 Dikkat Bebek Var - Zeki
1999 Yılan Hikayesi
Previous
Next Post »