Biyografi Ara

Ali Kocatepe Kimdir? Biyografi

 

Ali Kocatepe
Ali Kocatepe, 25 Şubat 1947 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'nu 1974 yılında bitirdi. İlk plağını  "Böyle Yazmış Yaradan" adı ile 1969 yılında doldurdu. 1973 yılında İstanbul'a gelerek kendi yapım firması 1 Numara Plakçılık şirketini kurdu.

Bir zamanlar TRT'de Tele Pazar programını da sunan Ali Kocatepe, birçok ulusal ve uluslararası yarışmada sayısız ödül aldı. ''Şen Sazın Bülbülleri'' ve ''Medya Medya Nereye'' adlı iki müzikal besteledi.

Müzik dünyasında yüzlerce eser imza atan sanatçı, 1974'de Türkiye'nin ilk festival şarkısı olan ''Antalya'ya Koş'' şarkısını Antalya Altın Portakal Film Festivali için besteledi. 1978 yılında besteci ve söz yazarı olarak yarıştığı Nükhet Duru'nun seslendirdiği şarkıyla Eurovision Türkiye seçmelerinde kazanamadı. Fakat, Güney Kore’de yarıştığı aynı şarkı ile ''Best Performens'' Birincilik ödülünü kazandı.

1975 yılında Fatma Karanfil ile yapan Ali Kocatepe, kısa süre sonra boşandı. 1985 yılında sanatçı Aysun (İnöntepe) Kocatepe ile evlendi. 1990 yılında İlkyaz adında bir kızı dünyaya geldi. Aysun Kocatepe ile birlikte sahne çalışmalarını sürdürmektedir.

Yeni Asır adlı gazetede eki Sarmaşık adlı köşe yazarlığı da Ali Kocatepe 2004 yılında siyasete de başlayarak CHP'den Şişli Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Ali Kocatepe, 26 Mayıs 2006 tarihinde Ali Kocatepe, 41 yıllık çalışmalarından derlediği  ''41 Kere Maşallah'' adlı albümünü müzik piyasasına sundu.
Ali Kocatepe Kimdir? Biyografi Ali Kocatepe Kimdir? Biyografi Biyografistan Ali Kocatepe Hayatı, Ali Kocatepe Biyografi, Ali Kocatepe Nereli ve Kaç Yaşında, Ali Kocatepe hakkında bilgi... Ali Kocatepe , 25 Şubat 1947 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'nu 1974 yılında biti... 4.5 5

Hiç yorum yok: