Biyografi Ara

Levent Semerci Kimdir? Biyografi

 

Levent Semerci
Levent Semerci, 30 Haziran 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi'nde sinema ve televizyon bölümün mezun olan Semerci, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde de eğitimler aldı. Bir süre Almanya'da kabare çalışmaları yaptı.

Türkiye'ye döndükten sonra bir dönem; Ford, Garanti Bankası, Zorlu Holding, Pamukbank, Aygaz, Aria, Akbank, Anadolu Hayat ve İş Bankası gibi pek çok büyük şirket'in reklam filmlerinde yönetmenlik yapan Levent Semerci, ayrıca Özlem Tekin, Şebnem Ferah ve Sezen Aksu’nun Tutuklu albümü gibi birçok ünlü sanatçının da kliplerinde yönetmenlik yaptı.

16 Ekim 2009 tarihinde gösterime Nefes Vatan Sağolsun adlı sinema filminin senarist ve yönetmenliğini yapan Levent Semerci, filmde ünlü oyuncular yerine daha çok genç oyunculara yer vermesi ve filmin yaptığı yüksek gişe hasılatı ile başarılı bir yönetmen olduğunu herkese kanıtlamış oldu.

2009-2011 yılları arasında ünlü oyuncu Beren Saat ile ilişki yaşayan Levent Semerci, zaman zaman magazin haberlerine konu oldu.

Nefes Vatan Sağolsun filmi ile 3. Yeşilçam Ödülleri kapsamında En İyi Film Ödülü, Altın Koza Film Festivali kapsamında En İyi Yönetmen, En İyi Sanat Yönetmeni ve Halk Jürisi Ödülleri ve

2014 yılında 12 Eylül 1980 darbe sürecinde yaşayan bir ailenin dramını konu alan Ayhan Hanım adlı filmin senarist ve yönetmenliğin yaptı. Filmde başrolde oynayan Vahide Perçin, 33. İstanbul Film Festivali kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Levent Semerci Kimdir? Biyografi Levent Semerci Kimdir? Biyografi Biyografistan Levent Semerci Hayatı, Levent Semerci Biyografi, Levent Semerci Nereli ve Kaç Yaşında, Levent Semerci Hakkında Bilgi Levent Semerci , 30 Haziran 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi'nde sinema ve televizyon bölümün mezun olan Semer... 4.5 5

Hiç yorum yok: