Biyografi Ara

Raci Şaşmaz Kimdir? Biyografisi

 

Raci Şaşmaz
Tayyar Raci Şaşmaz, 30 Ekim 1973 yılında Elazığ'da doğdu. Pana Holding yönetim kurulu başkanı, Kurtlar Vadisi dizisinde oynayan Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın ve Zübeyr Şaşmaz'ın kardeşidir.

Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olan Raci Şaşmaz, ilk olarak bir zamanların popüler dizisi Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı Deliyürek'te Osman Sınav ile birlikte çalıştı.

2002 yılında Ekmek Teknesi dizisinde yine Osman Sınav ile birlikte yapımcılık yapan Raci Şaşmaz'ın kariyeri, 2003 yılında yayınlanmaya başlayan ve Türkiye'de yayınlanan en uzun dizilerden biri olan Kurtlar Vadisi ile zirveye ulaştı.

Raci ŞaşmazKurtlar Vadisi dizisinde ilk 2 bölümünde Polat Alemdar'ın ameliyat olmadan önceki hali olan Ali Candan rolünü oynadı.

Raci Şaşmaz, 2015 yılında yayınlanmaya başlayan; Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer ve Ozan Akbaba'nın oynadığı reyting rekorları kıran, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin senaryosunu Bahadır Özdener ile birlikte yazmakta olup, yapımcılığını da üstlenmektedir.

Raci Şaşmaz Kimdir? Biyografisi Raci Şaşmaz Kimdir? Biyografisi Biyografistan Raci Şaşmaz Hayatı, Raci Şaşmaz Biyografi, Raci Şaşmaz Nereli ve Kaç Yaşında, Raci Şaşmaz Kurtlar Vadisi ve Hakkında bilgi Tayyar Raci Şaşmaz , 30 Ekim 1973 yılında Elazığ'da doğdu. Pana Holding yönetim kurulu başkanı, Kurtlar Vadisi dizisinde oynayan Polat... 4.5 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Raci Şaşmaz, (d. 30 Ekim 1973), Elazığ) Türk iş adamı,ve yapımcı.Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu.Osman Sınav ile birlikte Deli Yürek dizisinin senaristliğini yaptı. 2001 yılında ilk sinema filmi olan Deli Yürek: Bumerang Cehennemi'nin senaryosunu kaleme aldı.Ardından fenomen dizi Kurtlar Vadisi'ni yazmaya başladı. 2004 yılında kendi yapım şirketi olan Pana Film’i kurarak, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristliği ile birlikte yapımcılığını da üstlendi. Ekmek Teknesi, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin yanı sıra Muro, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerine imzasını attı.2010 yılından beri iş dünyasında olup, tek başına Türkiye’nin en genç holding sahibi olan Raci Şaşmaz, inşaat,turizm,sanayi alanlarında yatırımlar yaptı. Bu yatırımların yanında 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli iddialı dizisiyle senarist ve yapımcılığa geri dönüyor.