Biyografi Ara

Tolga Örnek Kimdir? Biyografisi

 

Tolga Örnek
Tolga Örnek,  25 Ağustos 1972 yılında doğdu. Robert Koleji'nden sonra eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nde devam etti. Amerika'da University of Florida'da malzeme bilimi üzerine yüksek lisans yaptı. Ardından American University Sinema Bölümü'nde yüksek lisans yaptı ve sonra yönetmenliğe adım attı.

İlk olarak 1998 yılında Atatürk hakkında Belgesel filmi çeken Tolga Örnek, Hititler, Gelibolu, Devrim Arabaları gibi birçok filme çekti.

Tolga Örnek, T.C. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in oğludur.

2013 yılında Timuçin Esen ve Selma Ergeç'in başrolleri paylaştığı, ''Senin Hikayen'' adlı sinema filmini çeken Tolga Örnek, 2016 yılında ise Tolga Çevik ve Melis Birkan'ın oynadığı Sen Benim Herşeyimsin adlı sinema filminin senaryosunu yazdı ve yönetmeliğini yaptı.
Tolga Örnek Kimdir? Biyografisi Tolga Örnek Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tolga Örnek Hayatı, Tolga Örnek Biyografi, Tolga Örnek Nereli ve Kaç Yaşında, Tolga Örnek Hakkında Bilgi... Tolga Örnek ,  25 Ağustos 1972 yılında doğdu. Robert Koleji'nden sonra eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh... 4.5 5

Hiç yorum yok: