Dağhan Külegeç Kimdir? Biyografisi

Dağhan Külegeç
Dağhan Külegeç, 18 Ekim 1978 yılında İstanbul'da doğdu.  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Sanatçı bir aileden gelmektedir. Ünlü tiyatrocu Altan Erbulak'ın torunudur.....

İlk oyunculuk deneyimine Ali Taran'ın yönettiği McDonald's reklamında rol alarak başladı. 2002 yılında Atv'de yayınlanan Gülse Birsel'in hazırlayıp sunduğu G.A.G. adlı programda, yine Atv'de yayınlanan A Takımı gibi programlarda yardımcı yönetmenlik, reji asistanlığı yaptı.


Dağhan Külegeç, 2003 yılında Kanal D'de yayınlanan Lise Defteri adlı dizide Serhat karakteri ile 27 bölüm rol aldı.

Digiturk'te S'nek gençlik kanalında Over Game adlı programı hazırlayıp sundu. 2005 yılında yayınlanan Püf Noktası adlı programda kısa skeçlerde rol aldı. Aynı yıl Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Hırsız Polis adlı dizide canlandırdığı Jilet karakteri ile tanındı. 2007-2011 yılları arasında Efe karakterini canlandırdığı Kavak Yelleri adlı dizide rol almaya başladı. Dağhan Külegeç sanatçı bir aileden geliyor. Ünlü tiyatrocu Altan Erbulak'ın torunu, annesi televizyoncu Ayşe Erbulak, babası ise kaligraf Rıza Külegeç'tir. 


Dağhan Külegeç, Acun Ilıcalı tarafından Survivor'a davet edilmiş, 15 Mart'ta Survivor için Panama'ya yola çıkmıştır. Ancak Külegeç 04 Haziran 2013 tarihinde Survivor'dan elenmiştir.

Filmografisi

2013 Fatih - Turahan Bey
2007-2010 Kavak Yelleri - Efe Kaygısız
2005-2006 Hırsız Polis - Jilet
2003-2004 Lise Defteri - Serhat
1998 Baba Bana Reyting Al

Reklam 

Ülker Halk Bisküvi
Ülker İkram
Coca Cola Shubuo
McDonald's
Vodafone 3G


Diğer Çalışmaları

G.A.G. (2002-2003) Yardımcı yönetmenlik
Over Game (2003) Hazırlayan-Sunan
Püf Noktası (2005-2006) Oyunculuk
SURVİVOR (2013) Yarışmacı
Previous
Next Post »