Demet Evgar Kimdir? Biyografisi

Demet Evgar
Demet Evgar, 19 Mayıs 1980 yılında Manisa’da doğdu. Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda 17 yaşında oyunculuğa başlayan Demet Evgar, sahneye ilk kez Ray Cooney'nin ''Kaç Baba Kaç'' oyunuyla çıktı.

Demet Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla ''Tiyatro Kılçık'' adında bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu’nda Aşk Çemberi’adlı oyunda ve Tiyatro Kılçık'ta Takanlar ve Takılanlar ve Ayşegül Hindistan’da adlı oyunlarda rol aldı.

Demet Evgar, 2006 yılında Tamer Karadağlı ve Levent Üzümcü ile birlikte Beyza'nın Kadınlar adlı filmde Beyza karakterini canlandırdı.

2009-2013 döneminde 1 Erkek, 1 Kadın dizide Zeynep karakteriyle, Emre Karayel ile birlikte başrolü paylaştı.

Filmografisi

2014 1 Kadın 1 Erkek Düğün
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2010 Vay Arkadaş - Nil
2009 Yahşi Batı - Suzan Van Dyke
2009-2013 1 Kadın 1 Erkek - Zeynep Yıldırım
2009 Masumlar - Başak

2009 Güneşi Gördüm - Havar 
2007 Gençlik Başımda Duman
2006 Erkekler Ağlamaz
2006 Bir Demet Tiyatro - Şemsiye
2005-2006 Emret Komutanım - Üsteğmen Çiğdem
2006 Beyza'nın Kadınları - Beyza Türker 
2005 Banyo - Hülya 
2004 Çınaraltı - Nilüfer
2004 Bütün Çocuklarım - Eyşan
2003 Yuvam Yıkılmasın Hülya
2002 Aslı ile Kerem - Yeliz
2001 Tatlı Hayat - Defne
2000 Yedi Numara - Yeliz
Previous
Next Post »