Melisa Sözen Kimdir? Biyografisi

Melisa Sözen
Melisa Sözen, 6 Temmuz 1985 yılında İstanbul'da doğdu. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldıktan sonra, 2001 yılında Çağan Irmak'ın ''Bana Şans Dile'' adlı sinema filminde Tuba rolü ile tanınan Melisa Sözen, 2003 yılında Okul dizinde de Ceyda rolünü oynadı.

2005 yılında 16. Ankara Film Festivali'nin sunuculuğunu yaptığı sırada tanıştığı Derviş Zaim'den ''Cenneti Beklerken'' filminde başrol oyunculuğu teklifi aldı. Serhat Tulumluer ile başrolü paylaştığı film birçok organizasyondan ödüller aldı.

Melisa Sözen, 2008 yılının yaz sezonunda NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu.

2010 yılında Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor ve Okan Yalabık ile birlikte rol aldığı ''Av Mevsimi'' filminde ki Leyla rolü ile 2011'de Yeşilçam Ödülleri kapsamında ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülün aldı.

Melisa Sözen, 31 Temmuz 2013 tarihinde Alican Yücesoy ile evlendi. Ancak 5 ay sonra boşandılar.

2014 yılında yayınlanmaya başlayan Analı Oğullu adlı dizide Ece karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2014 Analı Oğullu - Ece
2013 Kış Uykusu
2012 Şubat - Yağmur
2012 Pazarları Hiç Sevmem - Deniz
2012 Muhteşem Yüzyıl - Nora
2011 Reis - Ayşe
2010 Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan - Aylin Solmaz
2010 Av Mevsimi - Asiye
2009 Bir Bulut Olsam - Narin Bulut
2007 Bıçak Sırtı - Nisan
2006 Azap Yolu - Burcu
2006 Kabuslar Evi: Seni Beklerken - Mukaddes/Ece

2006 Eve Giden Yol 1914 - Safiye
2005 Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey - Lara
2005 Cenneti Beklerken - Leyla
2004 O Şimdi Mahkum - Aylin
2004 Çemberimde Gül Oya - Feriha
2004 Kayıp Aşklar - Nermin
2003 Okul - Ceyda
2001 Bana Şans Dile - Tuba
Previous
Next Post »