Alican Yücesoy Kimdir? Biyografisi

Alican Yücesoy Kimdir BiyografiAlican Yücesoy, 22 Ekim 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Alican Yücesoy, Üniversite başladıktan sonra katıldığı seçmeler ile Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda rol almaya başladı.

2003 yılında Pilli Bebek dizisinde oynadığı Ertuğrul rolü ile ekran karşısına çıkan Alican Yücesoy, 2006'da Mustafa Şevki Doğan'ın yönettiği kurtuluş savaşı yıllarını konu alan Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde Mustafa Kemal Paşa'yı canlandırdı.

2008-2010 döneminde yayınlanan Adanalı dizisinde Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt ve Selin Demiratar ile rol alan Alican Yücesoy, dizide Tilki Timur rolünü oynadı.

2012 yılında Şubat adlı dizide Melisa Sözen ile birlikte rol alan Alican Yücesoy, 2014'te yayınlanan Aslı Enver, Buğra Gülsoy, Şebnem Hassanisoughi ile rol aldığı Bana Hicran De adlı dizide, Murat Sezgin'i oynadı.

31 Temmuz 2013'te Şubat dizisinde rol arkadaşı olan Melisa Sözen ile Roma'da evlenen Alican Yücesoy, evlilikten yaklaşık 7 ay sonra 20 Şubat 2014 tarihinde boşandı.

31 Mart 2017 tarihinde vizyona giren Aşk Uykusu adlı filmde Gökçe Bahadır ve Hande Subaşı ile başrolü paylaştı.

Filmografisi

2017 Sofra Sırları - Komiser
2017 Aşk Uykusu - Serkan
2016 Çok Uzak Fazla Yakın - Umut
2015 Serçe Sarayı - Ali Rıza
2015-2016 Kördüğüm Umut
2015 Ertuğrul 1890 - Bekir Çavuş
2014 Bana Artık Hicran De - Murat Sezgin
2014 Benimle Var mısın?
2014 İntikam - Ali
2012 Şubat - Şubat
2012 Suskunlar - Cebrail
2011 Sen De Gitme - İlker
2011 Eyvah Eyvah 2 - İbrahim
2010 Prensesin Uykusu - Neşet
2010 Eyvah Eyvah
2008-2010 Adanalı - Tilki Timur
2008 Dinle Neyden - Halil Tabip
2007 Gurbet Yolcuları - Hüseyin
2007 Zoraki Koca - Tarık
2007 Umut Adası - Tuğra
2006 Son Osmanlı Yandım Ali - Mustafa Kemal Paşa
2004 2 Eylül - Tim Çavuşu
2004 Akümülatörlü Radyo - Murat
2003 Sessiz Gece - Işık
2003 Pilli Bebek - Ertuğrul
Previous
Next Post »