Gülhan Tekin Kimdir? Biyografisi

Gülhan Tekin
Gülhan Tekin, 3 Mayıs 1975 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Dramatik Yazarlık bölümünden mezun oldu. 2004 yılında Türk Filmi adlı dizisinin senaryosuna katkıda bulundu.

2004 yılında BKM ekibine katılan Gülhan Tekin, oyunculuk çalışmalarına burada devam ediyor. 2005 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler filminde Elmas rolünü oynadı. Bir Demet Tiyatro'da ise Avukat Nevzat'ı canlandırdı.

2008-2011 döneminde Çok Güzel Hareketler Bunlar'da oyunculuk ve senaristlik yaptı. 2011 yılında yine Şahin Irmak, Bülent Emrah Parlak, Murat Eken, Büşra Pekin ve Burcu Gönder gibi BKM oyuncuları ile birlikte rol aldığı Aşağı Yukarı Yemişliler adlı dizide Emine'yi oynadı.

Gülhan Tekin, 2012 ve 2013'te çekilen Demet Akbağ'ın oynadığı Hükümet Kadın 1 ve 2 filmlerinde Fehime rolünü oynadı.

Gülhan Tekin, 2015 yılında Hasan Elmas ile evlendi.

2017 yılında gösterime giren Çağlar Çorumlu, Büşra Pekin, Mahir İpek, Uğur Bilgin ve Ersin Korkut ile birlikte Kolonya Cumhuriyeti adlı sinema filminde Macide karakterini oynadı.

Filmografisi

2017 Türk Malı - Hidayet
2017 Kolonya Cumhuriyeti - Macide
2017 Deli Aşk
2016 Deli Dumrul
2015 Eğlendirme Dairesi
2014 Zaman Makinesi 1973 - Nurgül
2014 Analı Oğullu - Rukiye
2013 Hükümet Kadın 2 - Fehime
2013 Ali Ayşe'yi Seviyor - Ahu
2013 Hükümet Kadın - Fehime
2011 Başrolde Aşk
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler - Emine
2009 Neşeli Hayat
2009 Güneşi Gördüm
2008-2011 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2007 Beyaz Melek
2006 Fırtına - Nermin
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Beynelminel - Behice
2006 Bebeğim
2005 Organize İşler - Elmas
2001 Yemi Hayat - Umut
2000 Filler ve Çimen - Polis
Previous
Next Post »