Yaşar Güner Kimdir? Biyografisis

Yaşar Güner
Yaşar Güner, 1943 yılında Rize'de doğdu. Adile Naşit Tiyatrosu'nda tiyatro çalışmalarına başladı. Rus Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Sinema alanında da çalışmalar yaparak film senaryoları yazdı. TV oyunlarında yazar yönetmen olarak çalıştı.

Ankara Küçük Komedi, İstanbul Yeni Sahne, Sivri Sinek Kabare Tiyatroları'nda, Avni Dilligil Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Meydan Sahnesi, Ankara Birlik Tiyatrosu, Yeni Ankara Tiyatrosu ve Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

Yaşar Güner, 31 Mart 2013 tarihinde evinde ani bir kalp krizinden dolayı 70 yaşında hayatını kaybeden Yaşar Güner'in cenazesi 2 Nisan 2013 tarihinde Teşvikiye Camii'nden kaldırılarak Ayazağa Mezarlığı'na toprağa verildi.

Filmografisi ( Bazıları)

2007 Tatlı Bela Fadime
2005 Ateşli Topraklar
2005 Hırsız Polis
2004 Büyük Yalan
2003 Hayalle Gerçek Arasında
2002 Havada Bulut
2000 Hemşo
1999 Sınır - 1999
1998 Her şey Çok Güzel Olacak
1996 Kurtuluş
1993 Hastane
1991 Umut Hep Vardı
1990 Eskici Ve Oğulları
1990 Boynu Bükük Küheylan
1990 Kiraz Çiçek Açıyor
1988 Gömlek
1987 Anayurt Oteli
1987 Kiracı
1986 Davacı
1986 Milyarder
1984 Namuslu
1984 Postacı
1984 Atla Gel Şaban
1983 Aptal Kahraman
1983 Şalvar Davası
1982 Çiçek Abbas
1982 Tohum ve Toprak
1981 Kanlı Nigar
1976 Merhaba
1975 Güler misin? Ağlar mısın?
1974 Enayi
Previous
Next Post »