Burçin Bildik Kimdir? Biyografisi

Burçin Bildik Kimdir Biyografi
Burçin Bildik, 18 Mart 1968 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları bölümü mezunu olan Burçin Bildik, daha çok Vestel, Yapı Kredi, Vatan Bilgisayar gibi reklam filmlerinden tanınsa da oynadığı Sağ Salim filmleri ile ünlendi.

2009 yılında Zeynep Elçin ile evlenen Burçin Bildik, eşini geçirdiği bir beyin kanaması sonucunda 13 Temmuz 2011 tarihinde kaybetti.

2012 yılında Ersoy Güler'in yönettiği Fulya Zenginer ve Alper Saldıran ile birlikte rol aldığı Sağ Salim filminde oynadığı köyünden daha önce hiç çıkmamış, bir cenazeyi götürmek için yola koyulan ve yanlışlık seri katil mertebesine çıkan tesadüfi olayların kahramanı Salim karakterini oynadı.

2013 yılında Sağ Salim 2 : Sil Baştan filmin de ilk filmde yaşanan olayların devam niteliğinde olmuş ilk filmde rol alan Alper Saldıran dışında Fulya Zenginer ile birlikte rol aldı.

Burçin Bildik, 2013 yılında Çiğdem Dikerler ile 2. evliliğini yaptı.

16 Aralık 2016 tarihinde vizyona giren Sen Sağ Ben Selamet adlı komedi filminde Ufuk Özkan ve Tuvana Türkay ile birlikte rol alan Burçin Bildik, Selamet rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Yeni Gelin - Deli Müsellim
2017 Bekar Bekir
2016 Sen Sağ Ben Selamet - Selamet
2015 Ekonomi Tıkırında
2013 Sağ Salim 2 : Sil Baştan - Salim
2013 Salih Kuşu - Soykut
2012 Sağ Salim - Salim
2012 Arkadaşım Max - Burhan
Previous
Next Post »