Mustafa Uzunyılmaz Kimdir? Biyografisi

Mustafa Uzunyılmaz
Mustafa Uzunyılmaz, 2 Haziran 1960 yılında Trabzon'da doğdu. Tiyatro eğitimini İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümünde alan sanatçı, televizyon ekranlarında tanındı. 

Kaygısızlar ve Gülşen Abi diziler ile tanınan Mustafa Uzunyılmaz, yaklaşık 30 yıldır dizi ve sinema filmlerinde rol almaktadır. Zeki Demirkubuz'un yazıp yönettiği Kader filminde Uğur'un babası rolüyle büyük beğeni kazanmıştır.

Mustafa Uzunyılmaz, 2009 yılında 16. Adana Altın Koza Film Şenliğinde Kız Kardeşim filminde ki Kazım rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Mustafa Uzunyılmaz, Ufuk Özkan'ın oynadığı Geniş Aile dizisinde "Her Daim" repliğiyle Kahveci Devir Abi olarak ayrı bir renk katmıştı.

2013 yılında Levent Ülgen, Bülent Kayabaş, Nevra Serezli ve Yasemin Yalçın gibi oyunculardan oluşan güçlü bir kadroyla yayınlanmaya başlayan Gani Müjde'nin yazdığı Salih Kuşu dizisinde Dengir rolünü oynadı. Ancak dizi düşük reyting nedeniyle 10. bölümden sonra bitti.

Filmografisi

2014 Patron Mutlu Son İstyor
2013 Salih Kuşu - Dengir
2013 Meryem - Süleyman
2012 Kumun Tadı - Ali
2012 Koyu Kırmızı  - Ferit
2012 Bu Son Olsun - Yaşar 
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2010 İncir Reçeli
2009 Lodos - Haluk
2009 Kıskanmak
2009 Kısa'ca Ramazan: Ay Hilal Olunca
2009 Kaptan Feza - Numan
2009-2011 Geniş Aile - Devir Daim
2008 İncir Çekirdeği
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Kuşbaz
2008 Nokta
2008 Nisan Balığı - Abi
2008 Düğün Şarkıcısı - Berat
2008 Süper Babaanne - Çetin
2008 Kız Kardeşim - Kazım
2006 Kader - Uğur'un Babası
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm
2006 Sağır Oda - Celil
2005 Kaleiçi - Haluk
2005 Çapkın - Hakkı Cemal
2005 Cenneti Beklerken - İsyancı
2005 Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol

2003 Metropol Kabusu - Eşkıya
2002 Kibar Ana - Kadir
2001 Vay Anam Vay - Kadir
2000 Şarkıcı
2000 Evdeki Yabancı
2000 Filler ve Çimen - Sabit

1999 Yılan Hikayesi - Rıza
1999 Renkli Türkçe - Celal

1999-2003 Ayrılsak da Beraberiz
1988 Herşey Çok Güzel Olacak -  Nusret
1996 Tatlı Kaçıklar - Sarhoş
1994 Gülşen Abi - Şerafettin
1994 Kaygısızlar - Amerikalı
1993 Hastane
1988 Güler misin? Ağlar mısın? - Mustafa
1983 Davetsiz Misafir - Polis
Previous
Next Post »