Nevra Serezli Kimdir? Biyografisi

Nevra Serezli
Nevra Serezli, (Nevra Şirvan), 9 Ağustos 1944 yılında Ankara'da doğdu. Nevra Serezli, Robert Kolej'den mezun olduktan sonra ABD'de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965’te Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. 1990'da tekrar Dormen Tiyatrosu'nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Nevra Serezli, Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, Tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı. Türk televizyonlarının uzun soluklu dizilerinden olan Sihirli Annem'de 6 sezon boyuncu Dudu karakterini canlandırmıştır.



Filmografisi

Salih Kuşu 2013 Zakkum
Altın Kızlar 2009 Gönül
Sevgili Dünürüm 2007 Güneş
Unutulmayanlar 2006 Leyla
Mühürlü Güller 2003 Konuk Oyuncu
Sihirli Annem 2003-2011 Dudu
Anne Babamla Evlensene 2002
Vay Anam Vay 2001 Kibar Ana
Melek Karım 2000 Melek
Kadınlar Kulübü 1999
Sonradan Görmeler 1994
Ekran Aşıkları 1989
Önce Canan 1988
Kavanozdaki Adam 1987 İnci
Şendul Şaban 1985
Aşık Oldum 1985
Atla Gel Şaban 1984
Metres 1983
Dönme Dolap 1983
Kılıbık 1983
Renkli Dünya 1980
Zübük 1980 Yektane
N'Olacak Şimdi 1979 Özden
Şıpsevdi 1977 Eleni
Özgürlüğün Bedeli 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet 1976
Saffet Beni Affet 1976 Fahriye Başaran
Bülbül Ailesi 1976
Ahududu 1974
Aman karım duymasın 1971
Previous
Next Post »