Nevra Serezli Kimdir? Biyografisi

Nevra Serezli
Nevra Serezli,  9 Ağustos 1944 yılında Ankara'da doğdu. Robert Kolej'i bitirdikten sonra tiyatro eğitimi almak için ABD'ye giden Nevra Serezli, ilk olarak 1965 yılında Haldun Dormen tiyatrosunda oyunculuğa başladı.

1968 yılında kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Metin Serezli ile evlenen Nevra Serezli, daha sonra eşi ile birlikte Devekuşu Kabare'de tiyatroya devam etti.

Tiyatro dışında sinema oyunculuğu da yapan Nevra Serezli, 1976'da Ediz Hun, Necla Nazır, Feridun Karakaya ve Salih Güney ile birlikte Aman Karım Duymasın adlı filmde Nurten'i oynadı. 

Yıllar içinde birçok yapımda rol alan Nevra Serezli, özellikle Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı; Atla Gel Şaban, Şendul Şaban, Kılıbık ve Zübük gibi filmler ile hafızalara kazındı.

1990 yılında Haldun Dormen tiyatrosuna geri döndü ancak bir süre sonra Tiyatro İstanbul topluluğuna katılarak oyunculuğa burada devam etti.

2003-2012 yılları arasında yayınlanan İnci Türkay ve Şahap Sayılgan ile birlikte rol aldığı Sihirli Annem adlı dizide uzun yıllar Dudu karakterini canlandıran Nevra Serezli, son olarak 2015 ve 2016'da çekilen başrollerini Ezgi Mola ve Murat Yıldırım'ın paylaştığı, Kocan Kadar Konuş filmlerinde Peyker karakterini oynadı.

Filmografisi

2016 Kocan Kadar Konuş : Diriliş - Peyker
2015 Kocan Kadar Konuş - Peyker
2015 Git Başımdan - Yasemin Hanım
2014 Gönül İşleri
2014 Diğer Yarım - Zeynep
2013 Senin Hikayen - Meral
2013 Salih Kuşu - Zakkum
2011 Başrolde Aşk - Gönül Hanım
2009 Altın Kızlar - Gönül
2007 Sevgili Dünürüm - Güneş
2006 Unutulmayanlar - Leyla
2003 Mühürlü Güller
2003-2012 Sihirli Annem - Dudu
2002 Anne Babamla Evlensene - Leman
2001 Vay Anam Vay - Kibar Ana
2000 Melek Karım - Melek
1999 Kadınlar Kulübü
1994 Sonradan Görmeler - Şükran
1989 Ekran Aşıkları - Nedime

1988 Hisseli Harikalar Kumpanyası - Süheyla
1988 Güler misin? Ağlar mısın? - Nevra
1988 Önce Canan
1987 Kavanozdaki Adam - İnci
1985 Şendul Şaban - Necla
1985 Aşık Oldum
1984 Atla Gel Şaban
1983 Metres
1983 Dönme Dolap
1983 Kılıbık
1980 Renkli Dünya
1980 Zübük - Yektane
1979 N'Olacak Şimdi - Özden
1977 Şıpsevdi - Eleni
1977 Özgürlüğün Bedeli
1976 İntikam Meleği / Kadın Hamlet
1976 Saffet Beni Affet - Fahriye Başaran
1976 Bülbül Ailesi
1974 Ahududu 

1966 Kara Tren - Kibar Ana
Previous
Next Post »