Songül Öden Kimdir? Biyografisi

Songül Öden
Songül Öden, 17 Şubat, 1979 yılında Diyarbakır'da doğdu. Aslen Zaza kökenlidir. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunu olan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi alan sanatçı, 

Songül Öden, Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda ve özel tiyatrolarda görev yaptı.

1999 yılında Ferhunde Hanımlar dizisinde bir rol ile tiyatro dışında oyunculuğa başlayan Songül Öden, daha sonra Vasiyet ve Havada Bulut adlı dizilerde bazı rollerde oynadı.

2005-2007 döneminde Gümüş dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte ilk başrolünü oynayan Songül Öden, 2010 yılında ise Mükemmel Çift adlı sinema filminde Tardu Flordun ile başrolü paylaştı.

2010 yılında beri Kerem Alışık ile birlikte olan Songül Öden, 2011 yılından bu yana Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Özge Özder ve Deniz Uğur işe birlikte rol almaktadır.

Filmografisi

2011-2014 Umutsuz Ev Kadınları - Yasemin
2010 Mükemmel Çift - Ayça
2010 72. Koğuş - Meryem
2009 Acı Aşk - Ayşe 
2008 Vazgeç Gönlüm - Ezra 
2005-2007 Gümüş - Gümüş Şadoğlu 
2002 Havada Bulut - Ayşe 
2001 Vasiyet - Ruhinaz 
1999 Ferhunde Hanımlar
Previous
Next Post »