Yetkin Dikinciler Kimdir? Biyografisi

Yetkin Dikinciler
Yetkin Dikinciler, 15 Ağustos 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Emekli subay bir baba ile Kızılay hemşiresi bir annenin tek çocuğudur. Okul çağına kadar baba mesleği nedeniyle dolaşmış karış karış Anadolu'yu. Ağrı, Erzurum, Yozgat, Ankara, Pınarhisar ve Trabzon. İlk okulu Trabzon’da okuyan Dikinciler, liseyi İstanbul Şehremini Lisesi'nde tamamladı.

Yetkin Dikinciler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde felsefe okurken gittiği tiyatro kursunda Yıldız Kenter’in davetiyle 3. sınıfta okul değiştirerek geçtiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü 1993 yılında bitirdi. Konservatuvarda öğrenciyken Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda başlayan oyunculuk macerası sırasıyla iki yıl Antalya, dört yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev alır ve nihayetinde 1999 yılında tayinle geldiği İstanbul Devlet Tiyatrosu ile devam eder. 1998 yılında ilk filmi olan Leoparın Kuyruğu filminde Devrim Nas ve Tardu Flordun ile birlikte rol aldı.

Yetkin Dikinciler, 199 yılında Esra Akkaya ile evlendi ve 2000 yılında boşandı.

1999 yılında Türk ve Yunan gençleri buluşturmak üzere düzenlenen tiyatro festivalinde sahne alınca, Attis Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü yönetmeni “Theodoros Terzopoulos” ile tanışma ve çalışma fırsatı buldu ve Attis Tiyatrosu'nun Türk konuk oyuncusu olarak Kolombiya, İspanya, Almanya gibi ülkeleri dolaşarak oyunlar oynadı.

Yetkin Dikinciler, daha çok Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Babam ve Oğlum filmindeki rolü ile tanındı. Daha sonra Eşref Saati dizisinde Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

Yetkin Dikinciler, son olarak 2013 yılında Çanakkale Yolun Sonu filminde rol aldı.

Filmografisi

2013 Çanakkale Yolun Sonu

2013 Yarım Kalan Mucize
2013 Kızım için
2012 Çıplak Gerçek
2011 Bizim Yenge - Adem
2010 Umut Yolcuları
2009 Aile Saadeti
2008 Usta
2007 Kara İnci
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Ulak
2007 Eşref Saati
2006 Kabuslar Evi: Son Dans
2006 Kabuslar Evi: Takip
2006 Sis ve Gece
2006 Gözyaşı Çetesi
2005 Babam ve Oğlum
2005 Radyo Tantana
2005 Misi
2005 The Net 2.0
2005 Kırık Kanatlar
2004 Gülizar
2004 Üç Kişilik Aşk
2004 Avrupa Yakası
2003 Seni Yaşatacağım
1998 Leoparın Kuyruğu 
Previous
Next Post »