Cemal Hünal Kimdir? Biyografisi

Cemal Hünal
Cemal Hünal, 2 Ekim 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Sain Benoit Lisesinde okurken yaşadağı bazı disiplin sorunları nedeniyle İskoçya'da bulunan Gordonstoun International Summer School adlı bir yaz okuluna gitti.

Sonraki yıllar taraım okuymak için bir süre Londra'da kalan Cemal Hünal, daha sonra ise Los Angeles şehrine giderek burada Ucla Extension, Monica College, London Film School gibi yerlerde sinema ve oyunculuk eğitimleri aldı. Ayrıca ABD'de bazı kısa filmler de rol aldı.

Sonraki yıllarda Türkiye'ye dönerek burada çalışmalara başlayan Cemal Hünal, 2007 yılında Asi dizisi ve Çağan Irmak'ın Ulak filmlerinde roller alarak Türkiye'de de tanınmaya başladı.

Özellikle Ulak filminden sonra yine bir Çağan Irmak projesi olan ödüllü Issız Adam filminde Melis Birkan ile birlikte sergilediği performans ile  adından söz ettirdi.

2009 yılına ise senaryosunu yazdığı Kayıp Armağan adlı filmde Ali Poyrazoğlu, Pelin Batu ve Tuncel Kurtiz rol aldı.

2010 ve 2013 yıllarında çekilen Romantik Komedi ve Romantik Komedi Bekarlığa Veda filmlerinde Sinem Kobal, Engin Altan Düzyatan, Sedef Avcı, Burcu Kara ve Gürgen Öz ile birlikte rol aldı.

2012 yılında Osmanlı döneminde Lale Devri'ni konu olan Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam adlı dizide Türkan Şoray, Aslı Tandoğan, Fırat Tanış, Tolga Karel ve Kerem Atabeyoğlu ile birlikte rol alan Cemal Hünal, dizide oynayacağı Murat karakteri için Osmanlı usulü dövüş eğitimi de aldı. Ancak bir süre sonra diziden Aslı Tandoğan ile birlikte ayrıldı ve bir süre daha devam eden dizi daha sonra yayından kaldırıldı.

2017 yılında Osmanlı kuruluş dönemlerini konu alan Diriliş Eruğrul dizisine katılan Cemal Hünal, burada Komutan Ares'i canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Diriliş : Ertuğrul - Komutan Ares
2017 Sinyalciler : Son Akşam Yemeği - Bodrumlu Sinan
2017 Benzersiz - Eczacı
2017 Atçalı Kel Mehmet
2016 Müthiş Bir Film
2014-2016 Paramparça - Alper Tek
2014 Kırmızı - Umut
2014 Her Sevda Bir Veda
2014 Gölgedekiler - Yusuf
2013 Tatar Ramazan - Rüstem
2013 Osmanlı Tokadı - Moğol
2013 Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda - Mert
2012 Kaos Örümcek Ağı - Mansur

2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam - Murat
2012 Ayaz - Şahin

2011 Seni Bana Yazmışlar - Yalçın
2010 Adanalı - Alex
2010 Romantik Komedi - Mert
2009 Kış Masalı - Ali Murat
2008 Issız Adam - Alper
2007-2009 Asi - Kerim
2007 Ulak - Ulak İbrahim
Previous
Next Post »