Ceyhun Yılmaz Kimdir? Biyografisi

Ceyhun Yılmaz
Ceyhun Yılmaz, 5 Ekim 1976 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Bahçelievler Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Bu okulda okurken sınıfta düzenlediği tek kişilik oyunların yanı sıra ilk kez 1985 yılında okulunun mezuniyet gecesinde sahneye çıktı. 1990 yılında Yeşilköy 50.Yıl Lisesi’ne gitmeye başladı. 1993 yılında mezun oldu ve Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü’ne kaydoldu. İkinci senesinde ayrıldı.

Ceyhun Yılmaz, 1995 yılında Star TV’de yapım yardımcılığı görevini üstlendi. Sonrasında TGRT spor muhabirliği , 1997’de Star TV spor yapımcılığı ve 1998 yılında Star TV'de Galatasaray Muhabirliği ve TGRT spor servisi müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1999 yılının Ocak ayında Best FM’de yayına başladı. 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları öğrencisi oldu. Aynı yıl içerisinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde sahneye çıkmaya başladı ve burada 500’ün üzerinde oyun sergiledi. 2001 yılında Atv’de kendi adını taşıyan bir televizyon programını hazırladı ve 13 bölüm boyunca sundu.

Ceyhun Yılmaz, 2002 yılında ilk şiir kitabını çıkardı ve aynı yıl okulunu, TV programını, radyo programını ve sahneleri bırakıp vatani görevini yapmak için orduya katıldı. 4 ay Van’da kaldıktan sonra, Türkiye’nin tüm illerini dolaşarak askerler ve rütbeli personel için toplamda 107 gösteri yaptı.

2003 yılında vatani görevini tamamlayıp radyoya geri dönen Ceyhun Yılmaz hemen ikinci şiir kitabı 
''Kasımın Bıçak Yarası''nı yayınladı. Gösterilerine de aynı yıl tekrar başladı. 2004 yılında bir televizyon programı için TRT ile anlaştı ve 14 bölüm boyunca Şov Rüzgarı'nı sundu. 

2005 yılında Cine5 ile anlaşarak hafta içi her gece ''Ceyhun Yılmaz Talk Show'' isimli programına devam etti; program boyunca 165 bölümde 210 ünlü konuğu ağırladı. 2006 yılında ''İkinci El Yalnızlık'' adlı şiir kitabını yayınladı ve tüm kitaplarının gelirlerinin tamamını Türk Böbrek Vakfı ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışladı. 

2004-2006 yılları arasında ''Hayat Bilgisi'' dizisinde Ruhi karakteri ile dizi oyunculuğuna başlayan Ceyhun Yılmaz, 13 Mayıs 2006 tarihinde dizi setinde geçirdiği kaza sonucu ayağı 3 yerden kırıldı ve kolunda çatlak meydana geldi. Aynı gün çok sevdiği annesini kaybetti ve bir süre çalışmalarına ara verdi. 

2007 yılının Haziran ayından itibaren tekrar TRT ile anlaştı ve ''Sayısal Gece'' programını yaz boyunca sundu. Aynı yıl Tuba Ünsal ile Küçük Hanım Kar Tanesi adlı TV filminde Engin Yurtoğlu karakterini canlandıran Ceyhun Yılmaz, 2008 yılında TRT'de “Sayısal Gece” programını bu kez Sibel Can ile sunmaya başladı ve yaz bitiminden sonra kış sezonunda da programa devam etti ve toplamda 40 bölüm programın sunuculuğunu üstlendi. 2009 yılında TRT Müzik kanalında ''İstanbul Sokakları'' isimli programı sundu. 2011 yılında Habertürk TV'de Simge Fıstıkoğlu ile birlikte ''Hoş Beş İki'' isimli spor programını 13 bölüm boyunca hazırlayıp sundu.

Ceyhun Yılmaz, 2011 yılında Lig TV'de 21 isimli spor-talk show programını hazırladı ve sunmaya başladı. 2011 yılında, önceki 3 kitabının birleşimi olan Sensiz Harfler'i ve Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen adlı kitaplarını yayınladı ve kitapların bütün gelirlerini LÖSEV’e bıraktı. 1999-2012 yılları arasında 100’den fazla üniversite paneline konuşmacı olarak katıldı. Mesleğini yaptığı her sene birçok ödüle layık görüldü.

Ceyhun Yılmaz, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Maskeli Beşler, Maskeli Beşler: Irak, Maskeli Beşler: Kıbrıs, Osmanlı Cumhuriyeti ve Melekler Korusun, Leyla ile Mecnun ve Babam İçin dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı.


Ceyhun Yılmaz, ilk filmi 2010 yılında çekilen Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu ile birlikte rol aldığı Çakallarla Dans filmi sersinin son filmi olan 2016 Çakallarla Dans 4'te de yine Adem abi karakterini canlandırdı.

Ceyhun Yılmaz Şiir Kitapları

2002 Ben Sana Yanarken Şimdi Sen Kim Bilir Nerede Üşüyorsun
2004 Kasım'ın Bıçak Yarası
2006 İkinci El Yalnızlık
2011 Sensiz Harfler
2011 Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen

Televizyon Programları


2001 Atv Ceyhun Yılmaz Show
2004 TRT 1 Şov Rüzgarı
2005 Cine 5 Ceyhun Yılmaz Show
2007-2008 TRT 1 Sayısal Gece
2009 TRT Müzik İstanbul Sokakları
2011 Habertürk TV Hoş Beş İki

2011  21 - Lig TV

Filmografisi

2004-2006 Hayat Bilgisi - Ruhi
2004 Hababam Sınıfı Merhaba - Kermit
2005 Hababam Sınıfı Askerde - Kermit 

2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde - Taksici
2006 Maskeli Beşler: Irak - Taksici
2007 Maskeli Beşler: Kıbrıs - Taksici 

2007 Küçük Hanım Kar Tanesi - Engin Yurtoğlu
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Trafik Polisi
2010 Çakallarla Dans - Adem Abi
2012 Leyla ile Mecnun - Konuk Oyuncu

2012 Babam İçin - Konuk Oyuncu
2012 Çakallarla Dans 2 : Hastasıyız Dede - Adem Abi
Previous
Next Post »