Murat Akkoyunlu Kimdir? Biyografisi

Murat Akkoyunlu Kimdir Biyografi
Murat Akkoyunlu, 20 Mayıs 1973 yılında Bursa'da doğdu. Tiyatroya Bursa TOBAV Gençlik tiyatrosunda başlayan Murat Akkoyunlu, Tevfik Gelenbe, Tiyatro Ti, Tiyatro Çisenti ve E.S.E.K topluluğu ile devam etti. Bizimkiler dizisinde Bora rolü ile ekran karşısına çıktı.

2003 yılında Zeki Alasya'nın yönettiği Rus Gelin adlı filmde Metin Akpınar, Zeki Alasya, Tatsyana Tsvikeviç ve Şafak Sezer ile birlikte rol alan Murat Akkoyunlu, filmde oynadığı Salih rolü ile Sadri Alışık Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2004 yılında Tanrım Beni Baştan Yarat adlı tiyatro oyunu ile Selim Naşit Özcan En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2010-2012-2014-2016'da çekilen Çakallarla Dans adlı filmleri serisinde Şevket Çoruh, İlker Ayrık ve Timur Acar ile birlikte rol alan Murat Akkoyunlu, 4 filmde de Del Piero Hikmet karakterini canlandırdı.

2013 yılında 2. si çekilen Sağ Salim 2 adlı komedi filminde Burçin Bildik, Ezgi Asaroğlu, Nazlı Tosunoğlu ile rol alan Murat Akkoyunlu, Gıcır Hasan karakterini canlandırdı.

2017'de yayınlanmaya başlayan Özgürcan Çevik ve Başak Parlak'ın başrolü paylatığı, Şefkat Yerimdar adlı dizide Cuma Ertesi karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Şefkat Yerimdar - Cuma Ertesi
2017 Dört Köşe - İrfan
2016 Çakallarla Dans 4 - Del Piero Hikmet
2016 Deliormanlı - Koleksiyoncu
2016 Deli Saçması - İrfan
2016 Aile İşi - Mülayim
2015 Öğrenci İşleri - Kısmet
2015 Yok Artık - Cenk
2015 Adana İşi - Maksut
2014 Çakallarla Dans 3 - Del Piero Hikmet
2014 Ruhumun Aynası - Cengiz
2014 Boynu Bükükler - Mansur
2013 İki Kafadar Chinese Connection - Mimar Rıza
2013 Sağ Salim 2 - Gıcır Hasan
2013 Herşey Yolunda Merkez - Vakıf Müdür
2012 Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede - Del Piyero Hikmet
2012 İşler Güçler - Çorapçı Şenol
2012 Sağ Salim - Gucur Osman
2010 Çakallarla Dans - Del Piero Hikmet
2008 Aşk Tutulması - Hiko
2008 Kolay Gelsin - Murat
2008 Servet Avcısı - Sadık
2008 Goncakaranfil
2007 Kısmetim Otel - Hanutçu Tufi
2007 Şölen - Hakan
2007 Havva Durumu - Engin
2006 Can
2006 İmkansız Aşk - Tarık
2005 2 Süper Film Birden - Selami
2004 Zor Adam
2004 3. Tür
2004 Büyük Umutlar - Levent
2003 Neredesin Firuze - Tatu
2003 Bekarlar - Murat
2002 Rus Gelin - Salih
2002 Yıldızların Altında - Neco
2002 Efsane - Ertan
2002 İki Arada - Haşmet
2001 Cesur Kuşku
2001 Koltuk Sevdası
Bizimkiler - Bora
Previous
Next Post »