Korel Cezayirli Kimdir? Biyografisi

Korel Cezayirli
Korel Cezayirli, 2 Nisan 1976 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenimini ve Liseyi'de Ankara'da okuyan Korel Cezayirli,1985-1994 yılları arasında sırasıyla; yüzme basketbol ve artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu.

Korel Cezayirli, 1994-1996 yılları arasında modern dans ve jazz dans üzerine dersler aldı. 1996’da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Öğrenciliği süresince, başta Prof. Bozkurt Kuruç, Semih Sergen, Lale Oraloğlu ve Prof. Dr. Fuat Hacyev olmak üzere birçok değerli ustadan dersler aldı.

Korel Cezayirli, 2000 yılında konservatuvardan mezun oldu. Aynı yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sınavını kazandı ve Şehir Tiyatroları’nın kurucu-oyuncusu olarak göreve başladı. 2005 yılında Şehir Tiyatroları bünyesinde Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi’ni kurarak; Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun canlandırılması, geliştirilmesi ve Çağdaş Türk Tiyatrosu Kuramı çalışmalarını başlattı. 2006 yılında Tolga Özeçel ile birlikte Tiyatro Gazetesi’ni kurdu. Halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir. 

Korel Cezayirli'nin Dedesi Vedi Cezayirli, Devlet Tiyatrolarının ilk dönem sanatçılarından olup, Adana Şehir Tiyatrolarının da kurucusudur. Korel Cezayirli, Ankara'daki ilk film stüdyosu Cezayirli Film'i kurmuştur.

2015 yılında Yurdaer Okur, Pelin Karahan, Wilma Elles ile birlikte Atv'nin popüler dizisi Yeter'de rol aldı. Dizide Aylin'in çocukluk aşkı Uras'ı karakterini oynadı.

Filmografisi

2015 Yeter - Uras
2014 Günahkar - Kara Sado
2011 Lale Devri - Ahmet
2010 Karadağlar - Kadir Karadağ
2010 Son İstasyon - Önder
2010 Maskeli Balo - Bekir
2009 Deli Deli Olma - Metin Öğretmen
2009 Ayrılık - Sidar
2007 Köprü - Yüzbaşı Akın Zeybek
2007 Kod Adı Kaos - Semih Aladağ
2006 Kod Adı - Semih Aladağ
Previous
Next Post »