Biyografi Ara

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir? Biyografisi

 

Kıvanç Tatlıtuğ
Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 yılında Adana'da doğdu. Babası Yugoslav göçmeni, annesi ise Edirnelidir. Kariyerine basketbolla başlayan Tatlıtuğ'un tek hayali NBA'de basketbol oynamaktı. Adana'dayken Fiskobirlik, Güney Sanayi, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Kulübü gibi kulüplerde basketbol oynadı.

Ülkerspor'dan teklif gelmesiyle 2 yıl orada oynadı. Ardından 1 yıl Beşiktaş, 1 yıl da Fenerbahçe'de oynadı. Tekrardan Beşiktaş'a dönen Kıvanç Tatlıtuğ'un antrenman çalışmaları yaptığı sırada sakatlanmasının ardından basketbol kariyeri son bulmuş oldu.

Basketbol oynadığı dönemde, etrafındaki insanların fiziği için ettiği iltifatlar manken olması fikrine sıcak bakmasını sağlamıştır. Mankenlik kariyerini asıl başlatan ise annesinin bir marketin camında gördüğü mankenlik ilanıyla olmuştur. Kıvanç Tatlıtuğ'un bir fotoğrafını şirkete göndermesiyle, mankenliğe adım atmış. Bu mesleği beğenmesiyle ardından gelen teklifleri de değerlendirmiş ve profesyonel anlamda manken olmuştur.

2 yıl ajanslarla birlikte çalıştıktan sonra, 2002 Best Model of Turkey manken yarışmasına katılarak, 1. oldu. Aynı yıl içerisinde Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı. Ardından katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan Tatlıtuğ, artık uluslararası camiada da tanınan bir isim oldu. Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklif ile Paris'e yerleşti ve 1,5 yıl orada yaşadı. Paris'te yaşadığı dönemde, birçok dizi teklifinin geldiğini öğrenen Kıvanç Tatlıtuğ, küçüklüğünden beri sinema ve televizyona olan ilgisi olduğundan gelen teklifleri değerlendirmek üzere Türkiye'ye döndü. Okan Bayülgen'den ve Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi aldı.

2005 yılında, Gümüş dizisiyle Songül Öden ile başrolü paylaşarak oyunculuğa başlayan Kıvanç Tatlıtuğ, Türkiye ile birlikte Arap ülkelerinde çok beğenildi. Hatta bu popülerliği bazı ülkelerde dizinin "genel ahlaka aykırı" bulunması gerekçesiyle yayından kaldırılmasını gündeme getirdi; fakat bu durum hiç gerçekleşmedi. Gümüş dizisinin ardından, Menekşe ile Halil'de Sedef Avcı ile birlikte rol alarak Halil karakterini canlandırdı.

2007 yılında Amerikalılar Karadeniz'de 2 adlı filmde oynayarak ile sinema deneyimini yaşadı.

2008-2010 döneminde Halit Ziya Uşaklıgil'in romanında uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Beren Saat ile başrolü paylaştı. Dizide ki rolü ile 2009 yılında 39. Altın Kelebek Ödülleri kapsamında "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

2010 yılında başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz ve Cansu Dere'nin oynadığı Ezel dizisinde, konuk oyuncu olarak Ramiz Karaeski'nin çocukluğunda kaçırılıp ona düşman olarak yetiştirilen yeğeni rolünü canlandırdı.

2011-2013 döneminde Öykü Karayel ve Buğra Gülsoy ile başrollerini paylaştığı Kuzey Güney adlı dizide rol alan Kıvanç Tatlıtıuğ, 2013 Kelebeğin Rüyası filmindeki rolü ile de 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2014 yılında yayınlanmaya başlayan tarihi dizi Kurt Seyit Şura'da Kurt Seyit karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2014 Kurt Seyit Şura - Kurt Seyit
2013 Kelebeğin Rüyası - Muzaffer Tayyip Uslu
2011-2013 Kuzey Güney - Kuzey Tekinoğlu
2010 Oyuncak Hikayesi 3 - Seslendirme
2010 Ezel - Sekiz
2008-2010 Aşk-ı Memnu - Behlül Haznedar
2007-2008 Menekşe ile Halil - Halil Tuğlu
2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2 Muzaffer
2005-2007 Gümüş - Mehmet Şadoğlu 
Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir? Biyografisi Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kıvanç Tatlıtuğ Hayatı, Kıvanç Tatlıtuğ Biyografi, Kıvanç Tatlıtuğ Nereli ve Kaç Yaşında Kıvanç Tatlıtuğ , 27 Ekim 1983 yılında Adana'da doğdu. Babası Yugoslav göçmeni, annesi ise Edirnelidir. Kariyerine basketbolla başlaya... 4.5 5

Hiç yorum yok: