Biyografi Ara

Hale Caneroğlu Kimdir? Biyografi

 

Hale Caneroğlu Kimdir Biyografi
Hale Caneroğlu, 18 Aralık 1974 yılında Almanya'da doğdu. 10 yaşına kadar Almanya'da yaşayan Hale Caneroğlu, 1984 yılında ailesi ile Samsuna geldi. Samsun Anadolu Lisesi'nde okudu. Galatasaray Üniversitesi İİBF'de 2 yıl okuduktan sonra Sinema ve Televizyon bölümünü'ne geçiş yaparak bu bölümden mezun oldu.

Üniversite sonrasında ABD'ye giderek orada eğtim almak isteyen Hale Caneroğlu, bunun için dadılık başvurusu yapıp, gidiş masraflarını karşılamak içinde çeşitli işlerde çalıştı.17 Ağustos 1999 depreminde sekiz gün boyunca Reuters’da, İngilizce, Almanca, Türkçe, Fransızca çeviri ve kurgu işlerinde çalıştı. Ardından New York'da bir aileden dadılık için teklif aldı. ABD'de dadılık yaptığı dönemde New York'da iki yıl The Neighborhood Playhouse'da tiyatro ve sahne sanatları eğitimi aldı.

Hale Caneroğlu, ABD'den döndükten sonra tanıştığı Melih Kibar'n desteği ile 2003 yılında İstanbul Gelişim Orkestrasına girerek, 4 yıl orada solistlik yaptı.

Reklam filmlerinde boy gösteren Caneroğlu, Olips ve Doritos gibi markaların reklamlarında oynadı.

2002 yılında Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın Rus Gelin adlı filminde rol aldı. 2003 yılında ise Kasabanın İncisi filminde Aslı Öğretmen karakterini canlandırdı.

2004-2009 yılları arasında yayınlanan Gülse Birsel'in projesi olan komedi dizisi Avrupa Yakası'nda Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü, Hümeyra, Müşfik Kenter, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yavuz Seçkin, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Aziz ile beraber rol alan Hale Caneroğlu, dizide oynadığı Yaprak İzmirli rolü ile izleyici tarafından benimsendi.

Oyunculuk dışında müzik sektörüne de girerek 2010 yılında müzik prodüktörü olan abisi ile birlikte İçimde Saklısın adlı albümü yaptı.

2012 yılında M.U.C.K. adlı dizide Sanat Tarihi Öğretmeni Seda rolü oynadı.

2010 yılında veteriner Emre Taşkın ile evlenen Hale Caneroğlu, 21 Aralık 2012 tarihinde boşandı.

İkinci evliliğini 2013 yılında Özgür Fidanoğlu ile yapan Hale Caneroğlu'nun 2015 yılında Arya adını verdiklerini bir kızı oldu. Evlendikten sonra bir eşini işleri yurt dışında olmasından dolayı bir süre ona eşlik etti. Türkiye'ye döndükten sonra ise Yaşam Koçluğu yapmaya başladı.

Filmografisi

2012 M.U.C.K. - Seda
2010 Geniş Aile - Berrak Kirişçi
2004-2009 Avrupa Yakası - Yaprak İzmirli
2003 Kasabanın İncisi - Aslı Öğretmen
2002 Rus Gelin - Okçu
Hale Caneroğlu Kimdir? Biyografi Hale Caneroğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Hale Caneroğlu Hayatı, Hale Caneroğlu Biyografi, Hale Caneroğlu Nereli ve Kaç Yaşında, Hale Caneroğlu Hakkında Bilgi Hale Caneroğlu , 18 Aralık 1974 yılında Almanya'da doğdu. 10 yaşına kadar Almanya'da yaşayan Hale Caneroğlu, 1984 yılında ailesi i... 4.5 5

Hiç yorum yok: