Biyografi Ara

Sevda Ferdağ Kimdir? Biyografisi

 

Sevda Ferdağ
Sevda Ferdağ (Lütfiye Dumrul), 15 Ağustos 1942 yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde doğdu. 1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya'ya yerleşen Sevda Ferdağ, ablasının ısrarlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere Türkiye'ye döndü. "Azrailin Habercisi" filmiyle beklemediği bir ilgi gören sanatçı, vamp ve "kötü kadın" rolleriyle arka arkaya birçok filmde yer aldı.

Salon komedileri ve "sabun köpüğü" tabir edilen filmlerde başrol, daha kalıcı filmlerde ise yardımcı kadın oyuncu rollerinde oynadı.

Türk filmlerine ilginin azaldığı bir dönemde geçinebilmek için sahneye çıkarak şarkı da söyleyen Sevda Ferdağ, 150'den fazla sinema filmi ve dizide rol almıştır.

Sevda Ferdağ, 2009-2010 döneminde, Murat Han, Begüm Birgören, Özge Özder, Mehmet Ali Nuroğlu gibi oyuncular ile ''Ömre Bedel'' adlı dizide Mediha karakterini canlandırdı.

Sevda Ferdağ Kimdir? Biyografisi Sevda Ferdağ Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sevda Ferdağ Hayatı, Sevda Ferdağ Biyografi, Sevda Ferdağ Nereli ve Kaç Yaşında, Sevda Ferdağ Hakkında Bilgi... Sevda Ferdağ (Lütfiye Dumrul), 15 Ağustos 1942 yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde doğdu. 1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki b... 4.5 5

Hiç yorum yok: