Ebru Akel Kimdir? Biyografisi

Ebru Akel
Ebru Akel, 1 Mart 1976 yılında İzmir'de doğdu. 7 yaşında bale eğitimi almaya başladı. İzmir Gazi İlkokulu'ndan mezun oldu. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde ortaokul, lise ve üniversite eğitimi aldı. İlk olarak ablası Deniz Akel'in yönetmenliğini üstlendiği bir video klipte dansçı olarak oynadı. Ancak sonradan belinde çıkan sorunlar yüzünden baleyi bırakmak zorunda kaldı. Fakat televizyona devam etti.

Ebru Akel, 1996'da ilk oyunculuğunu Hiç Bana Sordun mu? adlı televizyon dizisinde gerçekleştirdi. Ardından 1997'de Motor Life adlı televizyon programını sundu. 1998'de Eltiler dizisinde yer aldı.

1998'de brt'de yayınlanan Sihirli Ayna isimli moda programını sunmaya başladı ve 2000'e kadar devam etti. Ayrıca 1998-2000 arasında Sanem Çelik'in oynadığı dönemin ses getiren dizisi Kara Melek'te Lale rolünü oynadı. 2000'de Benim İçin Ağlama, 2001'de ise Kumsaldaki İzler isimli iki dizide rol aldı.

2001'de tekrardan sunuculuğa dönen Ebru Akel, Hepsi Gerçek isimli reality şovun dışında Best Model of the World gibi birçok güzellik yarışmalarını sundu.

2003'te ise Türk televizyonculuğunda yeni bir dönem olan evlilik programlarında sunuculuk yaptı. Show TV'de yayınlanan Ben Evleniyorum, Biz Evleniyoruz, Sevda Masalı, İkinci Bahar ve Gelinim Olur musun? adlı televizyon programlarını sundu. 2005'te Size Anne Diyebilir miyim? adlı programla 8,5 saat boyunca canlı yayında sunuculuk yapması kariyerinde bir rekor kırmıştır. Bunun dışında Gönüllerde İkinci Bahar adlı bir başka evlilik programını sunmuştur.

2005'te Loreal ile anlaşma yapan Akel, 2 yıl boyunca saç modelliği yaparak uluslararası anlaşma imzalayan ilk Türk model oldu. Bunun dışında birçok reklam filminde yer aldı.

2005'te Hayaller Gerçek Oluyor isimli Kanal D yarışmasını sundu. Ayrıca başrollerini Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik ve Özgü Namal'ın paylaştığı Organize İşler isimli sinema filminde "Nilüfer" karakterini canlandırmıştır. 2005 yılında Cem Davran ile başrolünü paylaştığı İlk Göz Ağrısı dizisinde rol aldı. 2006'da ise başrollerini Kadir İnanır, Melisa Sözen ve Kaan Urgancıoğlu'nun paylaştığı, atv'de yayınlanan Azap Yolu isimli dizide Ela rolünü oynadı.

Oyunculuğun yanında sunuculuğu da sürdüren Ebru Akel, 2006 ve 2007'de iki sezon boyunca atv'de yayınlanan Oryantal Star adlı yarışmayı sunmuştur.

2008'de evlilikten döndüğü Abdullah Oğuz'un yapımcısı ve yönetmeni oldupu Sıcak isimli sinema filmnin başrollerini Cem Özer, Gürgen Öz ve Hazım Körmükçü'yle paylaştı.

2010-2011 döneminde Star Tv de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde Biricik rolünü canlardırdı.


Ebru Akel, 2012 yılında atv'de yayınlanan, başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece ve Larissa Gacemer'in paylaştığı Krem isimli dizide Sanem rolünü oynadı.

Ebru Akel, 30 Ağustos 2012 tarihinde işadamı Ethem Sancak’ın oğlu Özer Sancak'la evlendi. 12 Temmuz 2013 tarihinde ise Eren adında bir oğlu oldu.


Filmografisi

2012 Krem - Sanem
2010-2011 Küçük Sırlar - Biricik
2009 Yeni Baştan - Derya
2009 Haneler
2008 Sıcak - Meryem
2007 Tatlı İntikam - Tuğçeşah
2006 Azap Yolu - Ela
2005 İlk Göz Ağrısı - Zarife
2005 Organize İşler - Nilüfer
2002 Kumsaldaki İzler - Aylin
2002 Keje
2001 Benim İçin Ağlama - Hayal
1998-1999 - Kara Melek - Lale
1998 Eltiler - Melek
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1995 Gölge Çiçeği - Sevgi
1993 Son Söz Sevginin - Sevgi
Previous
Next Post »