Bartu Küçükçağlayan Kimdir? Biyografisi

Bartu Küçükçağlayan
Bartu Küçükçağlayan, 23 Nisan 1983 yılında Eskişehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan Bartu Küçükçağlayan, 2004'te Kent Oyuncuları'na katılarak tiyatro oyunlarında rol almaya başladı.

Tiyatrodan sonra bazı dizilerde roller almayan başlayan Bartu Küçükçağlayan, 2006-2008 yılları arasından yayınlanan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in oynadığı Binbir Gece dizisinde Gani Özçelik karakterini canlandırdı.

2012-2014 döneminde yayınlanan senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Hasibe Eren, Gonca Vuslateri, Füsun Demirel, Sarp Apak, Derya Karadaş, Gupse Özay, ve İrem Sak'ın da oynadığı Yalan Dünya adlı dizide Orçun rolünü oynadı.

2017 yılında Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay, Okan Yalabık ve Tülin Özen ile birlikte rol aldığı Masum adlı dizide Selim karakterini canlandırdı. Dizi 8. bölümde final yaptı.

Filmografisi

2017 Masum - Selim
2014 Kesik - Mehmet
2012-2014 Yalan Dünya - Orçun
2010 Çoğunluk - Mertkan
2010 Av Mevsimi - Kamuran

2006 Binbir Gece - Gani 
2005 Çapkın - Kösük
2004 Haziran Gecesi - Ali
2004 Kırlangıç - Semiz
Previous
Next Post »