Ferdi Akarnur Kimdir? Biyografisi

Ferdi Akarnur Kimdir Biyografi
Ferdi Akarnur, 3 Eylül 1945 yılında Samsun'da doğdu. Namık Kemal ortaokulu ve Sanat Enstitüsü Motor bölümünden mezun olan Ferdi Akarnur, tiyatro ile ortaokul yıllarında ilgilenmeye başladı.

1966'da Samsun'dan İstanbul'a gelen Ferdi Akarnur , Orhan Erçin ve Avni Dilligil tiyatrolarında çalıştı. Daha sonra askerlik için Sivas'a giden Ferdi Akarnur , dönüşte Ankara Oyuncularına katılarak oyunculuğa devam etti. Sonraki yıllarda Lale Oraloğlu, Levent Kırca ve Yasemin Yalçın tiyatrolarında çalıştı.

Levent Kırca'nın Olacak O Kadar ve Yasemin Yalçın'ın Yasemince skeçlerinde özellikle polis ve komiser rolleri olmak üzere birçok rolde yer aldı.

İlk olarak 2002 yılında yayınlanmaya başlayan ve aralıklarla 2014 yılına kadar devam eden Tamer Karadağlı(Haluk), Pınar Altuğ(Meltem) ve Furkan Kızılay(Havuç)'ın oynadığı Çocuklar Duymasın dizisinde Meltem'in babası Emekli Müsteşar Kemal rolünü oynadı.

Ferdi Akarnur , 2012-2015 döneminde yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan adlı dizide Nurhan'ın babası Emekli Öğretmen Mahmut karakterini oynadı.

2017 yılında yeniden yayınlanmaya başlayan Çocuklar Duymasın dizisinde rol alıyor.

Filmografisi

2017 Çocuklar Duymasın - Kemal
2016 Hangimiz Sevmedik - Saim
2016 El Değmemiş Aşk
2014 Manda Yuvası - Maden Müdürü
2014 Karaman'ın Koyunu
2014 Birleşen Gönüller - Ssamil
2013 Günce - Doktor Hiç
2012-2014 Zengin Kız Fakir Oğlan - Mahmut
2011 Hop Dedik : Deli Dumrul - Yasin
2010-2013 Çocuklar Duymasın - Müsteşar Kemal
2009 Zoraki Başkan - Bahattin Ünlütürk
2008 Kirpi - Taksi Şoförü
2008 Elif - Kazım
2007 Kabadayı - Talat
2007 Bayrampaşa : Ben Fazla Kalmayacağım - Cezaevi Müdürü
2007 Baba Oluyorum
2006 Unutulmayanlar - Salim
2006 Kızlar Yurdu - Mehmet
2005 Sevgime Göz Kulak Ol
2004 Çocuklar Ne Olacak - Müsteşar Kemal
2004 Kadın Terzisi - Necati
2004 Cennet Mahallesi - Sabri
2004 Bizim Karakol - Komiser
2002 Şeytan Bunun Neresinde?
2002-2004 Çocuklar Duymasın - Müsteşar Kemal
2002 Asayiş Berkemal
2001 Tatlı Hayat - Nuri
2001 Nisan Yağmuru - Davut
2001 Kel Alattin
2001 Bu Film Bitmez
2001 Bizim Aile - Lütfü
2000 Paşa Baba Konağı - Komiser Rüstem
2000 Oyunbozan
1999 Çarlı
1999 Uzaydan Adam Çıkmaz
1999 Ayrılsak da Beraberiz - Erol
1998 Şafak Vakti
1997 Yasemince - Faysal
1997 Dostlar Pasajı - Fecri
1996 Tatlı Kaçıklar - Başkomiser
1995 Çiçek Taksi - Başkomiser
1995 Bizim Aile - Lütfü
1994 Şerefli Müfettiş Şeref - Azmi
1994 İnce İnce Yasemince
1994 Çılgın Yenge
1994 Gülşen Abi - Hamza
1994 Mıymıntılar Kralı
1994 Bize Nasıl Kıydınız? - Müfettiş
1993 Çifte Vakkas
1993 Zapping Ailesi
1993 Umut Taksi
1993 Haşlama Taşlama
1993 Bir Küçük Yürek
1992 Metamorfoz
1991 Bir Kadın
1990 Bir İçim Su
1989 Suçumuz Kadın Olmak - Hilmi
1989 Seni Arıyorum Sensiz Yaşıyorum - Naci
1988 İnatçı
1988 Öğretmen
1988 Uyanık Gazeteci
1988 Kadın Dul Kalınca - Esat
1987 Çark - İşçi
1987 Yakışıklı - Emlakçı
1987 Sis - Savcı
1986 Olacak O Kadar
1985 Gurbetçi Şaban
1977 Çöpçüler Kralı
1977 Çöpçüler
1997 Dila Hanım
Previous
Next Post »