Yağmur Atacan Kimdir? Biyografisi

Yağmur Atacan
Yağmur Atacan, 19 Mayıs 1983 yılında Gaziantep'te doğdu. Aslen Yugoslavya göçmeni olan Yağmur Atacan, asker olan babasının tayinlerinden dolayı sık sık şehir değiştirmek zorunda kaldı. İlkokul'u Eskişehirde, Liseyi ise İstanbul, Üsküdar Anadolu Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi'nde Felsefe bölümünü yarıda bırakan Atacan, dizi ve sinema oyunculuğu yapmaya başladı. İlk olarak 2003 yılında Lise Defteri adlı gençlik dizisinde Ali karakterini canlandırdı. Daha sonra yine bir gençlik dizisi Nefes Nefese'de Barış'ı oynadı.

2006-2010 yılları arasında yayınlanan Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner, Bekir Aksoy ve Cüneyt Türel'in oynadığı Doktorlar dizisinde ilk 66 bölüm Hasan Turay'ı oynayan Yağmur Atacan, bir süre dizide ayrıldıktan sonra 88. bölümde tekrar diziye döndü.

2007 yılında ünlü oyuncu Pınar Altuğ ile nişanlanan Yağmur Atacan, bazı kesimler tarafından aradaki yaştan dolayı eleştirilere maruz kaldı. Ancak ikili bunları görmezden gelerek, 12 Nisan 2008 tarihinde birlikteliklerini evliliğe dönüştürdüler. 27 Ocak 2009 tarihinde ise Su ismini verdikleri kızları dünyaya geldi.

Yağmur Atacan, 2016 yılında vizyona giren Tamer Karadağlı, Arzu Balkan, Birol Güven, Emel Müftüoğlu'nun da oynadığı Pamuk Prens adlı sinema filminde eşi Pınar Altuğ ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2016 Pamuk Prens

2008 Avanak Kuzenler - Tankut
2007 Çılgın Dersane - Timur
2006 İlk Aşkım - Serkan
2006 Sınav - Sinan
2006-2010 Doktorlar - Hasan
2005 Nefes Nefese - Barış
2004 Bir Dilim Aşk - Taner
2003 Lise Defteri - Ali
Previous
Next Post »