Serkan Keskin Kimdir? Biyografisi

Serkan Keskin
Serkan Keskin, 25 Kasım 1977 yılında İzmit'te doğdu. İzmit Şehir Tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Serkan Keskin, Akademi İstanbul'da Işıl Kasapoğlu'ndan tiyatro ve oyunculuk eğitimleri aldı. 2002 yılında Işıl Kasapoğlu'nun kurucusu olduğu Semaver Kumpanya'ya katıldı ve uzun yıllardır burada tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliği yapıyor.

2011-2013 yılları arasında yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde Ali Atay, Ezgi Asaroğlu, Melis Birkan, Müge Boz ve Zeynep Çamcı ile birlikte rol aldı. 104 bölüm boyunca İsmail Abi karakterini canlandırdı.

2014 yılında Onur Ünlü'nün yönetiği İtirazım Var adlı filmde Hazal Kaya, Büşra Pekin, Umut Kurt, Serdar Orçin ve Osman Sonant ile birlikte rol alan Serkan Keskin, filmde oynadığı Selman Bulut karakteri ile Altın Portakal Film Festivali kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ve Sadri Alışık ödülleri dram dalın Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödüllerini kazandı.

13 Ekim 2017 tarihinde gösterime giren Cingöz Recai adlı filmde Sadri karakterini oynayan Serkan Keskin, Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli, Musa Uzunlar ve Hakan Boyav ile birlikte rol aldı.

2018 yılında Cannes Film Festivalinde yarışacak olan Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı adlı filminde Yazar karakterini canlandırıyor. Filmde Hazar Ergüçlü ve Ahmet Rıfat Şungar rol alıyor.

Filmografisi

2018 Ahlat Ağacı
2017 Tatlım Tatlım
2017 Masum - Taner
2017 Cingöz Recai - Sadri
2016-2017 Hayat Şarkısı - Psikolog
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem - Nefi
2015 Yok Artık - Faruk
2015 Tereddüt
2015 Kırık Kalpler Bankası - Enis
2015 Beş Kardeş - Sait
2014 İtirazım Var - Selman Bulut
2014 Silsile - Cihan
2014 Limonata - Selim
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi - Dündar
2013 Bende Özledim - Serkan
2012 Yabancı - Ali
2012 F Tipi Film
2011 Yeraltı - Tarık
2011-2013 Leyla ile Mecnun - İsmail
2011 Eylül - Namık
2010 Unutma Beni İstanbul
2010 Takiye : Allah'ın Yolunda - Kenan
2010 Gönülçelen
2010 Deli Saraylı - Arabacı Mazhar Kazancı
2010 Behzat Ç. - İsmail
2010 Av Mevsimi
2009 Vavien
2009 Pus - Muhittin
2009 Kosmos - Kahveci
2009 Ey Aşk Nerdesin? - Ferhat
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? - İdris
2008 Paramparça Aşklar
2008 Mert ile Gert - Bahri
2008 Güneşin Oğlu - Serkan
2008 Derdest - Okan
2008 Başka Semtin Çocukları - Engin
2007 Sonbahar - Mikail
2007 Bıçak Sırtı
2006 Çinliler Geliyor - Asım
2005 Şaşkın - Recai
2005-2006 Hırsız Polis - Bünyamin
2004 Sevinçli Haller
2004 Mucizeler Komedisi
2004 Korkuyorum Anne
2004 Kalbin Yarası - Tonguç
2004 Gönül Yarası
2003 Çaylak
Previous
Next Post »