Aytaç Öztuna Kimdir? Biyografisi

Aytaç Öztuna Kimdir Biyografi
Aytaç Öztuna, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Türkiye Öğretmenler Sendikası'nda sahnelenen Maksim Gorki'nin Ayaktakımı Arasında adlı oyunu ile tiyatroya başlayan Aytaç Öztuna, dans eğitimleri de aldı.

Aytaç Öztuna, Genar Tiyatrosu, Türk Yazarları Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Devekuşu Kabare ve Sadri Alışık tiyatrosu gibi birçok tiyatroda uzun yıllar oyunculuk yaptı. Ayrıca dizi ve sinema filmlerinde de rol aldı.

1986'da Kezban rolünü oynadığı Güzelim adlı filmde Tarık Tarcan, Serpil Çakmaklı ve Necati Bilgiç ile rol alan Aytaç Öztuna, 1987 yılında Şerif Gören'in yönettiği Kadir İnanır, Sibel Turnagöl, Erdal Özyağcılar ve Serra Yılmaz ile rol aldığı Sende Yüreğinde Sevgiye Yer Aç adlı filmde Aytaç rolünü oynadı.

Aytaç Öztuna 2011 yılında senaryosunu Erdoğan Kar'ın yazıp, yönettiği Kadife Büyük Ana adlı dram filminde başrolde Kadife Ana karakterini canlandırdı.

Son olarak 2014 yılında gösterime giren Evren Duyal ve Sermet Yeşil'in başrolde oynadığı Rüzgarla Bir filminde Zühre rolünü oynadı. 

Filmografisi

2014 Rüzgarla Bir - Zühre
2014 Emanet - Meryem Serman
2013 Firuze
2011 Kadife Büyük Ana - Kadife Ana
2010 Hazan - Babaanne
2009 Kapadokya Düşleri
2007 Peri Tozu
2006-2008 Binbir Gece - Seval İnceoğlu
1987 Sende Yüreğinde Sevgiye Yer Aç - Aytaç
1987 Biri ve Diğerleri
1986 Perihan Abla
1986 Milyarder
1986 Güzelim - Kezban
1985 Bugünün Saraylısı
1983 Dönme Dolap
1978 Cafer'in Çilesi - Aysel
1977 Sivri Akıllılar