Lemi Filozof Kimdir? Biyografisi

Lemi Filozof Kimdir Biyografi
Lemi Filozof, 13 Ocak 1983 yılında doğdu. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesinde yüksek lisans yapan Lemi Filozof, tiyatroya 1998'de KASDAV'da başladı. Yeditepe Oyuncuları topluluğunda çocuk oyunlarında rol aldı.

2007 yılında Fatih Hürkan ve Tuğçe Koçak ile rol aldığı Fırtınalı Aşk adlı dizide Emir Tekinsoy rolünü oynayan Lemi Filozof, 2008 yılında Seda Güven, Buğra Gülsoy, Gülcan Arslan, Serhat Teoman, Demet Şaşmaz ve Ceren Erginsoy ile birlikte Hepimiz Birimiz İçin adlı dizide rol aldı.

2014-2015 döneminde yayınlanan Şimdi Onlar Düşünsün dizisinde Şafak Sezer, Açalya Samyeli Danoğlu, Gökçe Özyol, Melis Tüzüngüç ve Şennur Nogaylar ile rol alan Lemi Filozof, Ersin rolünü oynadı.

2016 yılında FOX'ta yayınlanan Hayat Sevince Güzel adlı dizide Algı Eke, Ekin Mert Daymaz, Burak Çelik, Öykü Çelik, Neşem Akhan, Seda Telciler ve Uğur Çavuşoğlu ile rol alan Lemi Filozof, Osman Soylu karakterini canlandırdı. 

Filmografisi

2017 İstanbul Muhafızları - Murat
2017 Firardayız
2016 Hayat Sevince Güzel - Osman Soylu
2015 Kalbim Ege'de Kaldı -Cabbar
2014 Stajyer Mafya - Ayhan
2014-2015 Şimdi Onlar Düşünsün - Ersin
2014 Aşk Oyunu - Hakkı
2013 MC Dandik - Fiko
2012 Dedemin Dolabı - Yıldırım
2011 Yerden Yüksek - Taygun
2010 Dürüye' nin Güğümleri -Yaman
2009 Kız Kaçıran - Talih
2008 Recep İvedik - Bellboy
2008 Hepimiz Birimiz İçin - Emir
2008 Emret Komutanım - Sarı
2007 Fırtınalı Aşk - Emir Tekinsoy
2007 Yasak Elma
2006 Ümit Milli - Selman
2005 Belalı Baldız
2004 Zümrüt - Samet
2003 Evli ve Çocuklu
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 Mihriban
2002 Aslı ile Kerem
2002 Tatlı Hayat
1998 Gurbetçiler - Bekir