Ece Özdikici Kimdir? Biyografisi

Ece Özdikici Kimdir Biyografi
Ece Özdikici, 2 Temmuz 1982 yılında İzmir'de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur.

2007 yılında Dilara rolünü oynadığı, Yasak Elma adlı dizide Cengiz Küçükayvaz, Yıldız Asyalı, Melda Gür, Lemi Filozof ve Engin Hepileri ile birlikte rol alan Ece Özdikici, 2008 yılında Deniz ve Mehtap adlı dizide Azizcan Yalçınyiğit ile başrolü paylaştı.

2008 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri kapsamında Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülünü aldı.

Ece Özdikici, 2015-2017 döneminde İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın başrolde oynadığı Poyraz Karayel dizisinde Sogül rolünü oynadı.

2017 yılında Olgun Özdemir'in yazıp, yönettiği Mor Ufuklar adlı filmde oynadığı Bahar karakteri ile Uluslararası Madrid Film Festivali kapsamında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2017 yılında Caner Cindoruk, Yaşar Uzel, Özge Özpirinçci, Bennu Yıldırımlar, Seray Kaya, Şerif Erol ve Ayça Erturan ile rol aldığı, Kadın dizisinde Jale Demir rolünü oynuyor.

Filmografisi

2017 Kadın - Jale Demir
2016 Mor Ufuklar - Bahar
2015-2017 Poyraz Karayel - Songül
2011-2012 Küçük Hanımefendi - Ceyda Umman
2009 Sizi Seviyorum - Eda
2009 M.A.T - Serap Aslan
2008 Deniz ve Mehtap - Mehtap
2007 Yemin - Bahar
2007 Yasak Elma - Dilara
2007 Sır Gibi - Ferda
2006 Arka Sokaklar - Fatma
2006 Anadolu Kaplanı - Esra
2005 Zincirleme Film Tamlaması
2004 Bir Aşk Hikayesi
2004 Sil Baştan