Cenk Torun Kimdir? Biyografisi

Cenk Torun Kimdir Biyografi
Cenk Torun, 24 Mart 1974 yılında Ankara'da doğdu. Marmara Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olan Cenk Torun, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimleri aldı. Sanatçı Nurdan Torun'un oğludur.

1994 yılında Yıldız Tilbe'nin Delikanlım şarkısının klibinde oynayan Cenk Torun, dizilerden teklif almaya başladı. 1995 yılında Palavra Aşklar dizisinde rol aldı.

1996-2001 yılları arsında Çılgın Bediş dizisinde Yonca Evcimik, Çiçek Dilligil ve Selahattin Taşdöğen ile rol alan Cenk Torun, canlandırdığı Oktay karakteri ile tanındı.

Nevin Ursavaş ile evli olan Cenk Torun, Şan adında bir çocuk babasıdır.

2015 yılında yayınlanmaya başlayan Yeter adlı dizide Pelin Karahan, Yurdaer Okur, Wilma Elles, Tuğçe Kurşunoğlu, Korel Cezayirli, Fatih Koyunoğlu ve Cansu Kurgun ile rol alan Cenk Torun, Gökhan rolünü oynadı.

3 Haziran 2016 tarihinde vizyona giren Şeytanın Çocukları : El Abyaz adlı korku filminde Merve Sevi ve Fırat Çöloğlu ile birlikte rol alan Cenk Torun, Yaşar Kaptan rolünü oynadı.

Cenk Torun, 2016 yılında Banu Kaptanoğulları'nın yazıp, yönettiği Hazan adlı filmde Yıldız Asyalı ve Ece Ünlü ile rol aldı. Filmde Ozan rolünü oynadı.

Filmografisi

2016 Hazan - Ozan
2015 Yeter - Gökhan
2016 Şeytanın Çocukları : El Abyaz - Yaşar Kaptan
2012 Napcaz Şimdi - Trafik Polisi
2008 Fadik İntikam Peşinde - Kadir
2007 Ölümsüz Kahramanlar
2007 Gemilerde Talim Var
2007 Hırçın Kız
2005 Masum Değiliz
2005 Köpek
2004 Melekler Adası - Murat
2001 Benim için Ağlama - Serkan
1998 Aynalı Tahir - Yusuf
1996-2001 Çılgın Bediş - Oktay
1995 Barbunya Nuri
1995 Palavra Aşklar