Binnur Kaya Kimdir? Biyografisi

Binnur Kaya
Binnur Kaya, 19 Nisan 1972 yılında Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Binnur Kaya, önce çocuk tiyatrolarında daha sonra ise Bakırköy Belediye Tiyatrosunda rol aldı.

2007 yılında senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü Özcan, Ata Demirer, Gülse BirselEngin Günaydın, Şenay Gürler, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Levent Üzümcü, Sarp Apak ve Yavuz Seçkin'inde oynadığı Avrupa Yakası adlı diziye 5. sezonda katılan Binnur Kaya dizide Şahika ve Dilber Koçarslanlı olmak üzere iki karakteri aynı anda oynadı. Dizide oynadığı roller ile 2009'da Radyo Televziyon Gazeteceleri Derneği Oskarları kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2009 yılında Engin Günaydın'ın senaryosunu yazdığı Vavien adlı komedi, gerilim türü filmde Engin Günaydın, Settar Tanrıöğen, Ercan Kesal ve İlker Aksum ile birlikte rol alan Binnur Kaya, filmde oynadığı Sevilay karakteri ile SİYAD Türk Sineması Ödülleri, Sadri Alışık ve Yeşilçam Ödülleri kapsamında olmak üzere 3 farklı otoriteden En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

2014 yılında Altın Kelebek TV Yıldızları ödülleri kapsamında En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü aldı.

2017 yılında gösterime giren Burak Aksak'ın yazıp yönettiği Sen Kiminle Dans Ediyorsun adlı komedi filminde Demet Özdemir ve Uraz Kaygılaroğlu ile birlikte rol alan Binnur Kaya, filmde Şengül karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun? - Şengül
2017 Bu Sayılmaz - Küçük Semiha
2015 Analar ve Anneler - Neriman Hemşire
2013-2014 Aramızda Kalsın - Hüsne
2013 Mutlu Aile Defteri - Asuman
2011 Muhteşem Yüzyıl - Duacı Hatun
2010 Türk Malı - Abiye Kuzu

2009 Vavien - Sevilay

2007-2009 Avrupa Yakası - Şahika Koçarslanlı ve Dilber Koçarslanlı
2007 Karayılan - Antepli Emine
2007 Kavak Yelleri

2006 Küçük Kıyamet - Filiz
2006 Hayatımın Kadınısın - Firdevs
2005 Babam ve Oğlum - Hanife

2004 Yabancı Damat - Nazire Demir
2003 Bekarlar -
 Binnur
2003 Hadi Uç Bakalım - Düriye
2003 İnşaat - Ayşe
2001 Yeni Hayat - Gülistan
2001 Benimle Evlenir Misin - Gaye Şenoğlu

2000 Abuzer Kadayıf
2000 Muhallebicinin Oğlu

2000 Güneş Yanıkları - Aylin
1999 Çarli - Hijyen
1998 Tele Dadı
1998 Dış Kapının Mandalları

1998 Kaçıklık Diploması

1997 Bir Demet Tiyatro
1997 Baba Evi - Meryem
1996 Kaynanalar - Rukiye
Previous
Next Post »